10 načina da zategnete kožu nakon mršavljenja

Ukoliko ste nedavno bili na posebnom režimu prehrane i uspjeli smršaviti 5 do 10 kg, a pritom niste radili vježbe, vaša koža je, vjerojatno, opuštena i treba joj zatezanje. Predstavljamo vam deset učinkovitih načina da zategnete kožu nakon mršavljenja.
zene vjezbanje

1.Aerobik

Aerobik vježbe će vam pomoći da skinete višak kilograma sa čitavog tijela, uključujući i trbuh. Morate se potruditi da radite vježbe koje sagorijevaju kalorije, ne samo klasične trbušnjake. Morate uključiti i vježbe izdržljivosti. Studije pokazuju da je kombiniranje aerobik vježbi i treninga izdržljivosti djelotvornije u eliminiranju naslaga na trbuhu, nego same vježbe. Vježbe na treninzima izdržljivosti mogu biti bez opterećenja, na spravama za vježbanje ili trakama za otpornost.

2. Hidratacija kože

Zdrava koža je i hidratantna koža! Koliko je vode dovoljno popiti zavisi od mnogih faktora. Naravno tijekom ljeta se potrebe povećavaju. Neki napici su lažni prijatelj hidratacije organizma. Konzumiranje velikih količina kave i alkohola dovodi do gubitka vode u organizmu. Pravilna hidratacija se ne svodi na to da pijemo vodu samo kada smo žedni.

3. Prakticirajte jogu

Joga će vam pomoći da se oslobodite stresa, biti fleksibilniji, izgubiti na težini čak i pomaže u oporavljenju kože nakon mršavljenja. Ključni faktor je krenuti polako. U roku od nekoliko tjedana, bit ćete iznenađeni koliko je vaša koža postala fleksibilnija. Joga se sastoji od pet ključnih elemenata: pravilno disanje, vježbanje, opuštanje, pravilna prehrana, pozitivno razmišljenje i meditacija. Za vježbanje kod kuće, potrebno je imati poseban prostor bez namještaja. Prostor treba biti bez stvari koje će vam ometati pažnju. Pokušajte vježbati jogu svaki dan po 90 minuta i živjet ćete duže, zdravije i bez stresa.

4. Sirova prehrana

Vaša prehrana mora uključivati ​​veliki broj sirovih namirnica. Znamo da se kuhanjem većina hranjivih stvari gubi ili pak ostaje u minimalnim količinama. Znatno više vitamina se unosi svježim namirnicama. Pod njima se osobito podrazumijeva voće i povrće! Kada dodati ovo svakodnevnoj prehrani, vidjet ćete kako se vaša koža brzo zateže.

5. Gimnastika

Gimnastika je odlična za izgradnju čvrste mišićne mase i zatezanje tijela. Vježbajte gimnastiku dva do tri puta tjedno i rezultati će biti vidljivi vrlo brzo. Možete kombinirati: sklekove, trbušnjake i čučnjeve. Ukoliko niste u mogućnosti učiniti pravi trening zbog obveza, pokušajte radite vježbe svako jutro bar 15 minuta zbog bolje cirkulacije i razgibavanja. Najbitnije je omogućiti da krv pravilno cirkulira organizmom!

6. Nemasni proteini

Dodavanje nemasnih proteina vašoj svakodnevnoj prehrani, jedan je od načina koji pomaže zatezanju kože. Pitate se kako? Prije svega, pomaže u izgradnji čvršće mišićne mase. Također, sadrže kolagen i druge hranjive tvari. Neke od namirnica su: orašasti plodovi i sjemenke (orasi, bademi i indijski orah), mahunarke, meso i riba, kao i soja i proizvodi od soje.

7. Izbjegavajte “brzu hranu”

“Brza hrana” je loša iz dva razloga! Prvo, lako kvari vašu dijetu. Drugo, vaš organizam i koža nema nikakvu značajnu korist od takve prehrane, čak naprotiv – ona je najveći neprijatelj vašeg organizma. Ako pokušavate izgubiti težinu ili nastojite zategnute kožu, izbjegavajte ovu hranu u širokom luku. Svi znamo da je toj hrani teško odoljeti, međutim, moramo imati na umu da je ona najveći neprijatelj našeg organizma. Studije pokazuju da ova hrana može biti zarazna, zbog toga je najbolje potisnuti svaku pomisao na nju!

8. Voće i povrće

Stručnjaci preporučuju svakodnevno konzumiranje po pet povrća i voća, jer nam daju hranjive tvari koje su nam potrebne svakog dana. Da li znate da tih pet obroka pomaže pri zatezanju kože? Većina voća i povrća ima visok sadržaj vode koja pomaže pri oporavljanju kože. Od ukupne količine voća i povrća važno je trećina koristiti u svježem obliku, bez termičke prerade. Suvremena prehrana je oskudna dijetalnim vlaknima. Njihova uloga je neophodna, jer potiče: pražnjenje crijeva, detoksifikaciju organizma i doprinosi nižem stupnju masnoće. Pri izradi dnevnog jelovnika na voće i povrće moramo svakodnevno računati.

9. Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je još jedan veliki prirodni način da zategnete kožu. Ukoliko kombinirati malo ricinusovog ulja sa sokom od limuna i nanesete ga na svoju kožu, vidjet ćete kako koža počinje se zateže. Dovoljno je koristiti samo nekoliko žlica svake noći i vidjet ćete razliku vrlo brzo.

10. Eterična ulja

Eterična ulja su mirisni ekstrakti dobiveni stavljanjem mirisnog cvijeća ili destilacijom od cvijeća, mirisa ili korijena. Ulje se masira po koži, dodaje u kupke i kozmetičke preparate. Eterična ulja mogu zaista pomoći pri zatezanju vaše kože ako koristite ona prava. Ulje lavande je jedno od najučinkovitijih. Samo nekoliko žličica svake noći može učiniti čuda.