5 napitaka koji će vas vratiti u formu

Ako želite vratiti u formu na zdrav i jednostavan način, izdvojili smo za vas par jednostavnih pića koji će vam pomoći da se osjećate odmornije i bolje vježbate.
sok od cvekle

Sok od cvekle

Iako njegov okus odbija mnoge, sok od cvekle ima magična svojstva za jačanje krvne slike. Obiluje nitratima koji olakšavaju protok krvi do mišića, dajući vam snagu da ustrajete u vježbanju. Ne zaboravite ni to da je poboljšan protok krvi najbolji način da se riješite dosadnog celulita. Tako da … zaputite se na pijacu i kupite cveklu. Ako vam je njezin ukus suviše gorak, uvijek možete dodati malo meda ili šećera.

Kava

Kofein usporava proces trošenja glikogena, dragocjene rezerve energije u organizmu, i daje vam gorivo da u vježbama izdržite duže nego obično …

Kokosovo mlijeko

Ovaj neobični napitak bogat je kalijem, što smanjuje mišićne grčeve – i sve to uz minimalan unos kalorija. Kokosovo mlijeko se posebno preporučuje onima koji se intenzivno bave jogom ili pilatesom.

Čokoladno mlijeko

Iako ga često izbjegavamo u strahu od kalorija, kada je vježbanje u pitanju kalorije i nisu tako loša stvar ako dolaze iz pravih namirnica. Na našu veliku radost, čokoladno mlijeko je upravo jedna od njih. Mješavina ugljikohidrata i proteina iz čokoladnog mlijeka pomaže cijeljenja mikro-ozljeda mišića koje nastaju prilikom intenzivne vježbe i dovode do upale mišića. U roku od 45 minuta nakon vježbe popijte ovaj napitak kako bi ste dopustili tijelu da u ključnom momentu dođe do pravih hranjivih sastojaka.

Pivo

Iako ima mnogobrojna blagotvorna djelovanja na zdravlje i ljepotu, intenzivna vježba privremeno slabi imunitet. Kada se nakon vježbanja osjetite pomalo slomljeno, povremeno se nagradite bezalkoholnim pivom – njegovo protuupalno djelovanje će vam pomoći da se osjetite bolje.
Izvor:cosmopolitan