8 odličnih savjeta za mršavljenje

Evo par savjeta kako da na najlakši način uspijete u svojoj namjeri.
jede jabuku
1. Najuspješnija varijanta za smanjenje kilaže je zdrava hrana. Uživajte u voću, povrću i integralnim žitaricama.

2. Zaboravite na salame, kobasice i paštete. Kada poželite pojesti “hot dog” ili kolač, odlučite se za zdravu varijantu. Umjesto kolača pojedite neku voćku, a ako baš ne možete odoljeti brzoj hrani gledajte da to ne bude više od jedanput u dva tjedna i da nakon toga obavezno prošetate.

3. Ako jedete previše hrane u kojoj ima mnogo vlakana, teško da ćete uspjeti smršavjeti. Obroci trebaju biti manje obilni i češći.

4. Uz zdravu hranu, presudna je i fizička aktivnost. Ne zaboravite da ukoliko želite riješiti kalorija unesenih sa samo 100g čokolade morate vježbati minimum 60 minuta bez pauze.

5. Svakako jedna od motivacija za odlazak na vježbe može biti i želja da izgledate poput slavnih ličnosti koje uvijek vode računa o svojoj kilaži.

6. Nije dozvoljeno ni najmanje odstupanje od odluke koju ste donijeli! Uloženi napor če vam se isplatiti zato ne odustajte!

7. Nemojte očekivati velike rezultate ubrzo. Odlučnos i vrijeme rade u vašu korist. Za oko 60 dana rezultati će sigurno biti vidni.

8. Loše navike su vjerojatno i dovele do pretjerane kilaže zato ih iskorijeniti. Višesatno sjedenje u fotelji vam neće pomoći da smršavite. Neka vam jutarnje vježbe postanu navika.
Izvor:lekarinfo