9 vježbi za zategnutu stražnjicu

Želite da imate savršenu guzu koja će lijepo da izgleda u farmericama, suknji ili kratkim hlačicama. Pronašli smo za vas vježbe koje će vam pomoći da to postignete. Ne morate da idete na aerobik ili da kupujete skupe sprave. Dovoljan vam je pod vaše spavaće sobe ili stubište vaše zgrade, pa cure moje navalite.
vjezbe za straznjicu
1. Lezite na leđa, savijte noge i stavite jastuk između koljena. Stisnite bedra i stegnite guzu tako da malo podignete bokove od poda. Ostanite u tom položaju 5 do 10 sekundi, a zatim se vratite u početni položaj.

2. Redovno hodajte.

Odaberite mjesto gdje je mali uspon i dok se penjete odgurujte se nožnim prstima i pri tome malo stisnite mišiće guze i nogu.

3. Penjite se na steper, a možete i na stepenicu. Svaki put kada zakoračite stisnite guzu.

Nemojte se prebrzo penjati i silaziti. Prilagdite brzinu tako da posao obavljaju mišići guze. Nemojte se previše odmicati od stepera ili stepenice.

4. Penjite se po stepenicama tako što ćete težinu prebaciti na pete tako da zaposlite mišiće guze.
Prilikom penjanja po stepenicama pustite ruke da se slobodno njišu.

5. Rolajte se. Spustite se koliko god je to moguće niže i odgurujte se petama.

6. Dok hodate stisnite mišiće noge koja ostaje pozada.

7. Dok sjedite ispravite leđa i nemoje prekrižiti noge, zatim nekoliko puta po deset sekundi stisnite mišiće guze.

8. Spustite se na pod na “sve četiri”, ali tako da vam laktovi budu u ravnini ramena, a koljena u ravnini kukova. Ispružite jednu nogu iza sebe, zategnite je i u kratkim crticama je dižite i spuštajte 8 puta. Zatim 8 puta dizati nogu skroz u vis koliko god možete da izdržite. Sve to ponoviti i sa drugom nogom.

9. Lezite na leđa. Ispružite noge u zrak i radite kružne pokrete sa obje noge 10 puta na jednu stranu i 10 puta na drugu stranu. Radite u četiri serije.
Izvor:ljepota.ba