Biber uspješno topi kilograme

Skromni dodatak jelima, uz sol najrasprostranjeniji začin, oštri papar već po navici dodajemo u hranu kako bi joj poboljšali okus, a papreni okus u ustima svoju pravu ulogu dobiva u probavnom sustavu.
biber zacin
Biber ima ulogu u poboljšanju rada probavnog sustava, stimulirajući probavne enzime i lučenje želučanih sokova te ubrzava prolazak hrane kroz probavni sustav.

Uz antioksidativna i protuupalna svojstva jedna od od najdjelotvornijih karakteristika papra je to što kolesterol drži pod kontrolom i uništava masnoće. Svojstvo papra je što povećava proizvodnju solnu kiseline u želucu. Ova kiselina zaslužna je za razgradnju masti, pa djeluje kao protiv nadutosti, plinova i ostalih želučanih problema.

Biber najbolje zadržava svoju aromu ako se čuva u zrnu pa se kao takav i koristi ili se melje neposredno pred kuhanje.

Najaromatičnija vrsta papra je zeleno obojeni koji se zahvaljujući eteričnim uljima koji tope dubinsku masnoće sve više koristi iu preparatima za uklanjanje celulita.

Savjet:

1.Kako bi iskoristili maksimum blagodati papra kupiti cijela zrnca i mlin pa prije jela, povrće i juhu začinite tek samlevenim paprom.

2. Osim u jela papar možete dodati iu zdrave napitke od voća i povrća, dovoljno je tek nekoliko mljevenih komadića koji će učiniti puno za metabolizam i razgradnju masnoća.
Izvor:zadovoljna