Čaj od kamilice pomaže pri mršavljenju

Ono što možda niste znali je da vam kamilica može pomoći i da lakše, brže i uravnoteženo mršavite (i istovremeno vam umanjiti probleme kao što su akutna menstrualna bol, reuma i nesanica). Međutim, nemojte misliti da je čaj od kamilice čudesni lijek za mršavljenje, takvo nešto ne postoji, ali vam može poslužiti kao pomoć u zdravoj prehrani, uravnoteženom načinu života i postizanju zdrave težine.
caj od kamilice
Bogat kalcijem, magnezijem, kalijem i vitaminom A, čaj od kamilice zaista može biti važan saveznik u mršavljenju.

Pripremite napitak od kamilice

Kod čaja od kamilice važna je doziranost. Čaj ne smije biti prejak (previše čaja / premalo vode / predugo čaj stoji u vodi), jer biste mogli osjetiti težinu u želucu, mučninu i vrtoglavicu. Za šalicu čaja dovoljna je žličica suhog cvijeta. Kamilicu ne kuhamo, već samo prelijemo vrućom vodom.

Čaj možete piti hladan ili topao, ali ga nemojte zasladiti šećerom. Ako nešto već morate koristiti neka to bude med (kojeg smijete dodati samo u hladan ili mlaki čaj, jer inače gubi najvrednija hranjiva svojstva). Možete dodati i malo soka od limuna, za dodatni okus, ali i ubrzano izgaranje masnoća. Limun je bogat vitaminom C i sadrži tvari koje ubrzavaju i stimuliraju metabolizam.

Pripazite i na to da uz čaj od kamilice pijete i dovoljno vode. Nemojte prestati piti vodu – svejedno vam je potrebno barem litar i pol vode dnevno uz čaj od kamilice.

Pijte čaj od kamilice prije svakog glavnog obroka

Ako zaista želite osjetiti povoljan utjecaj čaja od kamilice na svojoj kilaži, pijte ga prije svakog glavnog obroka. Osim što ćete se tako brže osjećati sitima, pa ćete pojesti manje, čaj od kamilice stimulira probavne sokove koji će pomoći da bolje razgradite hranu.

Kamilica umjesto nezdravih pića

Mnogi neće biti sretni što moraju mijenjaju sokove i energetska pića čajem od kamilice, ali ako želite smršaviti to morate učiniti. Čaj od kamilice pomaže iu izbacivanju toksina iz tijela, viška vode iz tkiva (jer je bogat kalijem) što znači da vam celulit više neće biti toliko vidljiv.

Čaj prije spavanja

Čaj od kamilice dobro je popiti prije spavanja, jer će vam pomoći da umirite tijelo i da se kvalitetnije naspavate. Manjak sna ili loša kvaliteta sna remeti proizvodnju inzulina i druge hormonalne procese koji mogu dovesti do debljanja ili vam otežati napore smršaviti.

Čajem protiv stresa

Kamilica će pomoći i kada se osjećate napeto, anksiozno ili pod stresom. Stres ima jako negativan utjecaj na vaš hormonalni sustav i izaziva nakupljanje masnih naslaga, posebno onih oko područja želuca koje su najopasnije. Smanjenje stresa uz pomoć čaja od kamilice pomaže da se uravnoteži razina hormona stresa i smršavi.

Pomaže u probavi

Osim što pomaže u sagorijevanju masnih naslaga i izbacivanju viška vode iz tijela, čaj od kamilice ima povoljan utjecaj i na oblikovanje vašeg tijela. Redovito uzimanje čaja od kamilice pomaže varenju i rješava probleme kao što su loša probava, zatvor ili usporen rad crijeva. U stvari, svi ovi procesi usporavaju napore tijela da se riješi toksina, as njima i masnoća.

Kamilica pomaže boljem varenju, a uskoro ćete vidjeti i da kilogrami nestaju, naravno morate voditi računa io prehrani i kretanju!
Izvor:zenahr