Dijeta sa kupusom – 5 do 7 kg manje za sedam dana

Jednostavna dijeta kojom ćete za samo tjedan dana izgubiti pet do sedam kilograma, a osnovni sastojak predstavlja kupus!
dijeta sa kupusom

Za čorbasto varivo od kupusa koje, u ovoj dijeti, možete jesti svakog dana, potrebno je:

5 velikih glavica luka
2 zelene paprike
1 ili 2 konzerve pelata (oljuštenog paradajza u konzervi)
svežnja celera
velike glavice kupusa
sljedećih žitarica i mahunarki: leće, pšenice, ječma i suhog graška (sve po žlicu)

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke zatim posolite, popaprite, stavite peršin, po želji možete staviti i malo ljute papričice. Nalijte vodom da ogrezne, i kuhajte dok povrće ne omekša. Za manje “radikalnu” varijantu, dodajte kuhano meso. Jedite je kad god osjećate glad, i koliko god želite, a uz nju možete jesti i sljedeće:

Prvi dan

Sve vrste voća osim banana. Lubenice i dinje imaju najmanje kalorija. Dakle, jedu se samo varivo od kupusa i voće. Za piće može nezaslađen čaj ili crna kava i / ili voda.

Drugi dan

Sve vrste povrća – količina je ograničena – važno je da niste gladni. Najbolje je jesti zeleno lisnato povrće, a izbjegavajte boraniju, grašak, kukuruz … Za večeru – veliki pečeni krumpir na maslacu. Nikako ne smijete jesti voće! Obavezno jedite varivo, minimum jednom dnevno.

Treći dan

Jedite varivo, voće i povrće koliko želite. Nemojte jesti pečeni krumpir! Ukoliko ste se do sada pridržavali uputa, za ova tri dana bi trebalo da ste lakši dva-tri kilograma.

Četvrti dan

Pojedite do tri banane u toku dana, supu, i pijte nemasno mlijeko koliko želite. Banane imaju puno kalorija i ugljikohidrata, kao i mlijeko. Varivo je i dalje obavezno.

Peti dan

Govedina i paradajz. Možete pojesti 300 do 600 grama govedine, i do šest paradajza. Popijte najmanje šest do osam čaša vode tijekom dana, u cilju ispiranja viška mokraćne kiseline iz organizma. Obavezan je bar tanjur variva!

Šesti dan

Govedinu i povrće možete jesti koliko želite. Naravno, jedite i varivo.
sedmi dan

Integralni riža i povrće. Pijte nezaslađen voćni sok. Možete jesti koliko hoćete riže i povrća. Obavezno jedite varivo.

Na kraju sedmog dana, ako ste se pridržavali uputa, izgubit od 4,5 do 7 kilograma. Ako ste izgubili više od sedam kilograma, pauzirajte s dijetom dva dana prije nego što je ponovno započeti.

Ova dijeta može provoditi onoliko dugo koliko želite. Zbog nje ćete se osjećati lako, i imat ćete dodatnu energiju.
Izvor:lisa