Dijeta sa svježim kravljim sirom

Bilo koja dijeta koja se bazira na unosu male količine kalorija ili na jednoj vrsti namirnica, je nešto što bi trebalo izbjegavati. Prvenstveno, tijelu ograničavamo uravnotežen unos svih potrebnih namirnica za normalan rad organizma. Međutim, takve dijete su prilično popularne jer omogućuju brze rezultate u kratkom vremenskom roku.
Front view of cottage cheese and fruit
Ni jednu od tih dijeta ne bi trebalo držati dulje od pet dana, kako se ne bi narušilo zdravlje organizma i funkcioniranje metabolizma.

Jedna od tih “brzinskih” dijeta je dijeta sa svježim kravljim sirom, za koju neki stručnjaci tvrde da je najbolja dijeta među dijetama koje još nazivaju “najveći gubitnici”, a pod time se misli na kilograme. Naime, po tvrdnjama stručnjaka, dijeta sa svježim kravljim sirom je dobro kemijski balansirana, pa se zbog toga razlikuje od drugih sličnih dijeta.

Što trebate znati o siru?

Svjež kravlji sir bogat je proteinima, as druge strane nema velike količine štetnih masnoća. Sadrži sve esencijalne kiseline u pravilnoj količini koje su dnevno potrebne tijelu. U siru su prisutni i ugljikohidrati u obliku laktoze koji su vrlo važni za stvaranje energije. Kravlji sir, s obzirom na svoj ​​sastav, može zamijeniti mesni obrok.

Kako držati ovu dijetu?

U ovoj dijeti preporučuje se konzumiranje između 1000 i 1200 kalorija na dan, što će većinu osoba držati na tankoj granici između gladi i sitosti. Zanimljivo je spomenuti još jednu namirnicu koja će vas pratiti kroz ovu dijetu, a to je grejp, koji je poznat po svojim svojstvima sagorijevanja masnoća, što će dodatno pomoći u skidanju kilograma.

Dijeta se drži između tri i pet dana, nikako dulje. Kako se u tim danima ne biste previše zasitili sira, razmislite o začinjavanju na različite načine, na primjer s crvenom ljutom ili slatkom mljevenom paprikom, solju, lukom, origanom, paprom i drugim začinskim biljem …

Što se tiče kaloričnosti,100 grama svježeg kravljeg sira ima oko 100 kalorija, što će vam olakšati dnevni proračun količine koju smijete unijeti.

Evo kako treba izgledati dnevni meni sljedeća tri do pet dana:

Doručak:
1 šalica crne kave ili čaja, bez šećera
200 g kravljeg sira
1 komad tostiranog kruha
1 grejp

Ručak:
250 g kravljeg sira
Parče pšeničnog kruha
1 grejp

Večera:
Salata od povrća
250 g svježeg kravljeg sira
1 grejp

Kada završite s ovom dijetom, sigurno ćete izgubiti na kilaži, ali nakon nje, nemojte se vraćati starim navikama, nego i dalje nastaviti sa zdravom balansiranom prehranom.
Izvor:zena