Fitness savjeti za početnike

Ako ste odlučili da se bavite fitnesom, pogledajte savjete i preporuke što bi trebali raditi.
fitness savjeti

1.Odeća

Kada birate u čemu ćete vježbati neka to bude komotna garderoba, ne smije vas steže i mora biti pamučna da bi znoj mogao isparava.

2. Brushalter

Uvijek nosite “sportski” model da bi čvrsto držao grudi tijekom fizičkih aktivnosti.

3. Obuća

Zadnji dio tenisica koje nosite treba biti pojačan u odnosu na prednji. Ako ste odlučili da se bavite tenisom, squash ili stolnim tenisom trebalo bi da se opredijelite za obuću ravnog đona. Na trening dolazite u jednoj obući, a vježbajte u drugoj.

4. Suradnja s instruktorom

Prije vježbanja recite instruktoru osnovne stvari o vašem načinu života i upoznajte ga sa svojim ciljevima. Obavezno kažite, ako imate, eventualne kronične bolesti i smetnje.

5. Disanje

Pravilno disanje je vrlo bitno. Ako ne dišete pravilno, ne udišite kroz nos i ne uzimati zrak tijekom vježbanja misleći da ćete tako duže izdržati napor, organizam ne dobiva potreban kisik. Pravilno je da udahnete u trenutku najvećeg napora.

6. Pijte vode

Znojenjem se gube minerali. Tijekom vježbanja trebalo bi popiti barem litru vode, a ako pijete napitke odlučite se za one koji sadrže vitamin C pošto je on antioksidans.

7. Zagrijavanje

Trening ne treba početi bez zagrijavanja. Pripremljen mišić je elastičan i lako će podnijeti napor, dok mišić koji nije pripremljen može napuknuti.

8. Obroci i fitnes

Izbjegavajte vježbanje s punim, ali i potpuno praznim trbuhom. Ako ste gladni nećete imati energije i osjećat ćete slabost. Prije treninga je najbolje pojesti bananu.

9. Vježbe i kilogrami

Ako je osnovna motivacija za vježbanje skidanje viška kilograma, ne opterećujte se rezultatima koje pokazuje vaga. Pravu sliku daju i ogledalo i garderoba. Mišićno tkivo teže je od masnog tkiva, pa će vam vaga u početku svakako prikazivati da ste teži nego prije.
Izvor:cafe