Hrono dijeta je veoma uspješna za mršavljenje

Hrono dijeta je u zadnjih nekoliko godina postala pravi hit kao i hrono dijeta koja je prepopoznata kao vrlo uspješna dijeta za mršavljenje.Zvuči odlično složićete se s nama .. Za razliku od strogih restriktivnih dijeta, hrono dijeta ne zahtijeva gotovo nikakva odricanja od hrane i cijelih grupa namirnica, sve što trebamo činiti je da pravilno kombiniramo namirnice u zadanim vremenskim intervalima.Ono što je naročito kod nje interesantno je da se mogu jesti i slatkiši, što polaznike vrlo raduje.Da treba voditi računa koje namirnice konzumiramo u kom periodu dana slaže se velika većina nutricioniosta, tako da hrono dijeta ima točno propisan dnevni raspored o uzimanju hrane.
hrono dijeta

Hrono ishrana i recepti

Daćemo vam osnovne smjernice kako bi trebao izgledati jedan vaš dan na hronovoj dijeti!

Hrono dijeta dorucak: “kraljevski doručak – doručkujte kao kralj”

Prvi dnevni obrok obavite najkasnije do 9h, može se jesti apsolutno sve.Poželjno je jesti dosta ugljikohidrata i namirnice životinjskog porekla.Primer: crni kruh, šunka, proja, pita, pizza, kiselo mlijeko, maslac .. i dr.. Neka vam doručak bude obilan i bogat.Izbegavajte voće u jutarnjim satima … do ručka se ne jede ništa, a njega je najbolje prakticirati od 13 do 15 časova.Hrono nutricija preporučuje obvezan doručak jer se on smatra najvažnijim obrokom tijekom cijelog dana.

Hrono dijeta ručak: “ručajte kao princ”

Konzumirajte namirnice bogate proteinima – životinjskog i biljnog porekla.Od mesa je preporuka: juneće šnicle, puretina, riba uz mahunarke ili salate (bez kruha). Izbjegavati ugljikohidrate i proteine ​​u kombinaciji.

U hrono jelovnik ubrajamo i popodnevnu užinu koju je najbolje prakticirati od 17 do 19 časova.Za užinu se jedu biljne masti: orasi, maslac od kikirikija, masline, med, tamna čokolada do 30 grama ili neko sezonsko voće.

Hrono dijeta večera: “večerajte kao siromah”

Najlakši obrok u danu obavite 2 sata prije spavanja, tada jedite salate s posnim mesom, najbolje je salata s tunjevinom i slicno.Ako ne osjećate glad taj obrok možete i preskočiti ukoliko vam nije potreban.2 sata prije spavanja se jedu proteini i salate (posno meso, tuna i sl. ..) To je najlaksi obrok tijekom dana i tu izbjegavajte slatkise, ukoliko ste jos siti od prethodnih obroka, ovaj mozete i preskociti.

Hrono ISHRANA ISKUSTVA

Daćemo vam nekoliko vrlo korisnih savjeta za hrono dijetu:

Meso i mliječne proizvode ne miješati sem kod doručka kad je to dozvoljeno.
Sokove ograničiti na limunadu i priodno pripremljene zdrave napitke.
Period između obroka mora biti najmanje 4 h, u međuvremenu ne jedete ništa (vrijedi i kod popodnevne užine).
Pijte dosta tekućine, ukoliko pijete kavu obavezno bez dodanog šećera.
Potrudite se da ne budete gladni ni u jednom dijelu dana i da vaš organizam ne trpi.
Tjestenine, kruh, krumpir jedite najkasnije do 15 sati, poslije toga više nemojte ništa konzumirati.

Što je hrono nutricija?

To je prije svega ideja pravilnog rasporeda namirnica po danu i naišla je na vrlo pozitivan stav i odobravanje kod većine nutricionista.Zahvaljujući tome hrono dijeta je na dobrom glasu iu samom vrhu popularnih dijeta za mršavljenje.Niste gladni tijekom dana, ne upadate u hipoglikemiju i slično . Hrono dijeta traži određenu disciplinu od polaznika (odnosi se na poštovanje satnica i raspored obroka) te ukoliko se pridržavate propisanog, uspjeh neće izostati! Hrono dijeta preporuča i svakodnevnu laganu fizičku aktivnost: redovite šetnje, vožnja biciklom i dr.kao i kod drugih dijeta obvezno se prethodno posavjetujte sa svojim liječnikom i nemojte započinjati bez obavljenjih konzultacija.

Hrono DIJETA ZABRANJENE NAMIRNICE

Treba se hraniti namirnicama s našeg podneblja i to onda kada im je sezona.Kako smo već i rekli poželjno je da se obroci konzumiraju uvijek u isto vrijeme i da razmak između njih bude najmanje četiri sata, kako bi se smirila aktivnost pankreasa.Izbegavati unos gaziranih pića, koja sadrže šećere i veslačke zaslađivače.Zabranjeno je konzumiranje svih vrsta grickalica između obroka.Voće i suho voće ne jedu se ujutro, niti navečer, kao ni slatkiši, već samo između 16 i 18 sati, po zimskom, odnosno od 17 do 19 sati po ljetnom računanju vremena.

Tjestenina se ne smije jesti navečer (paste, pizza, kruh, sendviči …). Kravlje mlijeko se teško probavlja, a hrono dijeta ga u potpunosti zabranjuje iako se o tome vode žestoke polemike. Mlijeko se može koristiti samo ponekad i to u nekim kuhanim jelima, dok su sirevi i kiselo mlijeko dozvoljeni.Margarin, biljni sirevi (osim tofua – sojinog sira), biljna pavlaka, biljni šlag, pekarska peciva, poput pogačice, kroasani sadrže takozvane trans masti i hrono dijeta ne dozvoljava upotrebu ovih namirnica.