Jabukovo sirće za zdravo mršavljenje

Evo kako jabukovo sirće utječe na naš metabolizam i kako ga korisiti u svrhu gubljenja neželjenih kilograma.
jabukovo sirce mrsavljenje
Širom svijeta moćni napitak od jabukovog sirćeta se upotrebljava za mršavljenje. Ukoliko želite smršaviti, uz kontroliranu prehranu uključite i ovaj zdravi napitak. Ono što je najvažnije, ovo je sasvim prirodno reguliranje vašeg metabolizma bez kemijskih dodataka koji mogu biti pogubni za vaš organizam.

Jabukovo sirće koje koristite u ove svrhe mora biti organsko i sadržavati osnovni sastojak kalij.

Ova tvar se nalazi u jabučnom talogu, u gustoj masi, a ne u bistroj tekućine sirćeta. Stoga izbjegavajte nabavu jabukovog sirćeta koje već na prvi pogled izgleda kao kristalno čista tekućina. Takvo se može korisiti samo kao dodatak salatama. Prilikom kupnje uvijek tražite organsko i prirodno jabukovo sirće napravljeno od divljih jabuka. Prepoznat ga po talogu koji se lako primjećuje na dnu svake boce. To je ono prvo što morate znati kada nabavljate jabukovo sirće.

Čaša vode s par žlica jabukovog sirćeta koju konzumirate prije svakog obroka može vrlo dobro utjecati na vaš metabolizam.

Ukoliko ne volite okus sirćeta, koji je vema opor i jakog mirisa, u sve možete dodati i žlicu meda. Također, možete sirće umiješati u cijeđeni sok od svježeg voća (bez dodavanja šećera).

Međutim, ono što morate znati je da gubljenje na težini nikada ne može dogoditi preko noći. Ukoliko bi se ovo dogodilo onda bi vaše zdravlje bilo vrlo ugroženo. Najzdravije mršavljenje je ono od pola kilograma tjedno. Također, ovaj čarobni napitak ne može raspršiti svoju čaroliju ukoliko ne budete uporni iu kontroliranju svojih obroka. Ono vam može pomoći u ubrazavanje mršavljenja, ali ne može riješiti probleme za par dana. Poznato je da se strpljenje i upornost isplati, tako da zbog toga morate biti umjereni u vašim željama o lijepom izgledu.

Mnogi smatraju da konzumiranje jabukovog sirćeta pomaže kako u ubrzavanju metabolizma, tako iu smanjivanju apetita. Smatra se da u tome leži magija mršavljenja uz pomoć jabukovog sirćeta.

Novija medicinska istraživanja su pokazala da je konzumiranje jabukovog sirćeta povezano sa smanjenjem razina šećera u krvi.

Zbog toga su znanstvenici došli do zaključka, da konzumiranje na prazan želudac dovodi razinu inzulina u krvi na zadovoljavajući nivo kojim treba početi svaki obrok. Na takav način proces probave hrane nakon jela može početi ubrzo nakon obroka, jer organizam onda crpi šećere izravno iz trenutno konzumiranih namirnica.

Dakle, proces metabolizma se zaista time ubrzava!

Ono što svakom čovjeku mora biti jasno je to da brzo mršavljenje nikako nije zdravo. Osim toga, što kilogrami brže odlaze, to će se većom brzinom i vraćati. To je takozvani jo-jo efekt koji je mnogo poguban za zdravlje.

Uz jabukovo sirće dobićete stopostotni prirodan napitak koji može djelovati samo ukoliko budete uporni iu niskokaloričnim obrocima, vježbanju i konzumiranju 2 l vode dnevno.

Ubrzavanju procesa mršavljenja pomaže i napitak od svježe cijeđenog soka od 1 limuna i 1.5 l vode. Zdrav život i konzumiranje zdravih, prirodnih namirnica je ono što treba da postane svakodnevna briga čovjeka. Ovo je vrlo važno ne samo za dugotrajan lijep izgled vaše figure nego i za kompletno zdravlje i pozitivno raspoloženje.
Izvor:Super Žena