Jednostavne vježbe za lijepe i čvrste noge

Da bi imali lijepe i zavodljive noge trebate redovno da vježbate. Pronašli smo za vas vježbe koje će vam pomoći da imate lijepe i čvrste noge.
lijepe i čvrste noge
Stopala postavite u širini kukova. Podignite prsa i zategnite stomak. Sa jednom nogom istupite prema naprijed tako da vam to koljeno bude pod 90 stepeni. Neka vam to koljeno bude tačno iznad članka, a koljeno druge noge neka vam bude pod desnim kukom. Zatim se polako vraćajte u početni položaj.

Vodite računa da budete ispravljeni. Ovu vježbu radite u 4 serije sa 15 puta ponavljanja.

Otiđite u teretanu i sjednite za spravu koja je predviđena za guranje tegova nogama. Namjestite se u naslonjač tako da vam cijela leđa budu naslonjena na naslonjač, kao i glava. Tokom cijele vježbe morate da ostanete u tom položaju i da ne mičete leđa ili grčite vrat. Ploču spustite do položaja u kojem će vam noge biti pod uglom od 90 stepeni. Laganao vraćajte ploču u početni položaj. Noge nemojte istezati do kraja. Radite 3 serije po 15 puta ponavljanja. Između serija se odmarajte po tri minute.

U fitness centru pronađite spravu na koju legnete potrbuške i nogama dižete tegove.

Mišići stomaka neka vam budu napeti cijelo vrijeme vežbanja, jer tako ćete onemogućiti dizanje i spuštanje kukova. Lagano dižite noge prema gore, bez zaleta i lagano spuštajte u početni položaj. Radite otprilike 5 serija po 12 ponavljanja. Bilo bi dobro da koristite što teže tegove, ali ipak nemojte da budu preteški, jer tada nećete moći da pravilno uradite vježbu.
Izvor:ljepota