Kako izliječiti prehladu za jedan dan?

Prehlada i gripa spadaju u najčešća oboljenja respiratornog trakta, a prehlada se javlja češće nego sve ostale bolesti zajedno. Većina ljudi se prehladi nekoliko puta godišnje, obično u proljeće i jesen. Ako osjećate da ćete se razboljeti morate odmah početi preuzimati neophodne mjere. Počevši s borbom protiv prvih simptoma prehlade u početnoj fazi, moguće je spriječiti razvoj ozbiljnih oboljenja (gripe, bronhitisa itd) i upalnih procesa u organizmu.
med prehlada
Ova tri jednostavna, ali učinkovita i provjerena narodna recepta pomoći će vam da se izborite s početnim simptomima prehlade i gripe, zaustaviti i spečiti napredovanje bolesti.

Kako izliječiti prehladu za jedan dan?

1. Ovaj napitak je prirodna zamjena za popularan “Coldrex i” Ferveks “, koji možete napraviti sami bez odlaska u ljekarnu, a koji je jednako učinkovit da ne kažem i bolji.

Ako osjećate prve simptome prehlade ili gripe učiniti sljedeće.

U 1,5 litru prokuhane i ohlađene na sobnu temperaturu vode dodajte 1 jušnu ​​žlicu krupne (poželjno morske) soli, sok od jednog limuna i 1 gram askorbinske kiseline. Askorbinsku kiselinu u sebi posjeduje šumeća tableta ili vitamin C u prahu. Po želji možete zasladiti žlicom meda. Dobro promiješajte i popijte ovaj otopinu u roku 1,5 sata. Po potrebi ponovite jos jednom.

2. Kod prvih simptoma prehlade odlično pomaže i ovaj recept.

Ugrijte 100 ml crnog vina, dodajte u njega 1/4 žličice mljevenog papra i 1 žlicu meda. Promiješajte i popijte toplo pred spavanje.

3. Lijek protiv prehlade i kašlja – vruće pivo s medom

Ne može se reći da je ova mješavina ima ugodan okus, ali vrlo je učinkovita!
Flašu piva od 0,5 l (tamnog ili svijetlog) naspite uu šerpicu i ugrijte, biti vruće. Skinite s vatre i dodajte 2 žlice meda i prstohvat cimeta i klinčića i promiješajte. Pijte tijekom večeri, pred spavanje, malim gutljajima. Poslije lezite u krevet.

Moram reći da je ova smjesa ima prilično neugodan okus, ali kod prehlade, gripe i kašlja djeluje vrlo učinkovito.

Ovaj napitak omekšava i smanjuje kašalj, posjeduje anti inflamatorno djelovanje, potiče znojenje, koje izvlači prehladu iz organizma. Jer znojenje, kao iu slučaju sa receptom s vinom, je odavno poznata i priznata metoda liječenja početnih simptoma prehlada i gripe, koje uključuje obrambene mehanizme organizma, koji se bore s virusima.

U sva ova tri slučaja možete prirodnim pitem pobijediti prve simptome prehlade i gripe doslovno za jedan dan.