Kako održati formu ako ste doma?

Samo zato što je zima ne znači da treba biti lijeni i inertni, jer vam se to može obiti o glavu, posebno kada proljeće dočekate s nekoliko kilograma viška.
odrzati formu

Obavite sve sitne poslove

Čišćenje kuhinjskih ormarića, reoganizacija ormara i ribanje kade spadaju u zamorne kućne poslove – ali prisiljeni ste kretati kako biste to radili. Dakle, nemojte više da se žalite kada morate izvaditi rublje iz stroja.

Idite na pauzu

Kada je vrijeme reklama najbolje je ustati s kauča i prošetatai, ali ne do hladnjaka. Radije napravite po nekoliko čučnjeva ili sklekova i potrošiti kalorije.

Odložite daljinski

Nekoliko koraka do daljinskog, koji ste prethodno namjerno udaljili, računa se kao aktivnost.

Smijte se

Ako ste se već uvalili na kauč, barem pustite neku komediju i dobro se cerekajte. Odlično je za trbušne mišiće. Osim što ćete se opustiti, bolje ćete spavati, duže živjeti, a smijeh pridonosi i obrani imuniteta od prehlade i gripe.

Natjecati se

Igrica za vježbanje Wii Fit osigurat će vam kućnu zabavu, a usput ćete se i dobro oznojiti. Izazovite djecu, partnera ili cimera na malo prijateljskog natjecanja.

Kuhajte

Vrijeme provedeno na nogama seckajući luk i mrkvu itekako se broji. Pripremanjem namirnica, a kasnije i čišćenjem možete sagorjeti i do 70 kalorija u pola sata.

Plešite

Spustite rolete, uključite radio ili mp3 s najdražom pjesmom i počnite svoj šou. Možete sagorjeti oko 20 kalorija nakon samo jedne četvorominutne pjesme. Pritom ćete se opustiti i napuniti pozitivnom energijom.

Preuređujte

Nije potrebno da sjednete odmah za kompjuter i tražite novo idejno rješenje. I sami možete pomicati namještaj i kombinirati. Osim toga ne libite se ni valjka i boje kojom povremeno možete osvježiti dom. Za pola sata takve aktivnosti možete sagorjeti 200 kalorija.
Izvor:vecernji