Kako pravilno vježbati i skinuti kilograme?

Vježbanje je ključ dobre linije, izgleda i dugovječnosti, ali kako to raditi pravilno imati najviše koristi od njega, pitanje je koje si postavljaju mnogi koji unatoč vježbanju ne uspijevaju da dođu do rezultata.
vjezbanje pravilno

Par osnovnih savjeta započinjemo intenzitetom vježbanja.

Znači, od vas se očekuju litre znoja i ubrzano kucanje srca, jer tada dolazite u zonu u kojoj vježbanje daje rezultate. Lagana šetnja i vježbanje neće napraviti ništa značajno i bit ćete nezadovoljni. Ponavljamo – znoj i ubrzano kucanje srca, naravno, do razumne granice.

Drugo, nemojte stalno raditi iste stvari.

Ako konstantno izvodite iste vježbe i zapravo, vježbate samo neke skupine mišića, rezultati također neće biti onakvi kakve ste zamislili. Mijenjajte vježbe svakih mjesec dana ili češće, a najbolja je ideja da pitate fitness trenere za pomoć, oni su tamo kako bi vam pomogli i dali korisne savjete. Stoga, svaki plan vježbanja koji vam oni naprave bolji je od onog kojeg sami napravite.

Pravilna prehrana je ključ uspješnog vježbanja.

Sve će biti uzalud ako se svaki put nakon znojenja nagradite nečim kaloričnim. Tjesteninu neka zamijeni losos, grickalice sirove zelene mahune i uz dosta voća i povrća brzo ćete stići do željenih ciljeva.

Za kraj, vježbanje ima efekta ako date tijelu dovoljno vremena za oporavak od napora, ai za izgradnju mišićne mase koju tražite. Pretjeranim vježbanjem zapravo spaljivati mišićnu masu i postajete skloni ozljedama. Recept – tijekom tjedna treba imati dva dana odmora, pet dana vježbanja je sasvim dovoljno.
Izvor:metro