Koje su dijete najviše popularne?

Žene su oduvijek bile na dijetama, a zatim ih ii kršile. Lako je odlučiti da treba biti na dijeti, ali je teško pridržavati je se. Ukoliko ste zaista odlučni u namjeri da budete fit, možete se pridržavati bilo koje od sljedećih dijeta.
popularne dijete

1. Atkinsonova dijeta

Vjerojatno vam je poznato ime ove dijete čiji je tvorac doktor Robert Atkins. Ona je jedna od najpopularnijih i najpouzdanijih dijeta. Ne samo da pomaže u brzom gubljenju kilograma nego je i fitness stručnjaci preporučuju za dijetu s dugoročnim ciljevima. To je naizgled blaga dijeta gdje ne postoje oštre restrikcije ugljikohidrata. Jedino što treba izbjegavati su kruh i slastice.

2. “South Beach” dijeta

Ova dijeta ima tri faze i kao i većina dijeta podrazumijeva konzumiranje ribe, jaja, nemasnog mlijeka, nemasnih proteina poput piletina i puretina, integralnih žitarica i povrća. Korisnici su dužni da jedu tri obroka dnevno, dvije vrste grickalica i desert koji je bogat proteinima.

3. Dukan dijeta

Tvorac je francuski liječnik Pierre Dukan. Ova dijeta ima četiri faze. Ovsene mekinje treba jesti svaki dan i treba izbjegavati masnu hranu.

4. Vegan dijeta

Veganska prehrana se sastoji od organskog voća, žitarica i povrća. Ova dijeta je bogata vlaknima, ali treba provjeriti s liječnikom da li se možete pridržavati jer ne dozvoljava konzumiranje mesa i mlijeka.

5. Dijeta sirove hrane

Kao što i ime sugerira, dijeta sirovom hranom podrazumijeva konzumiranje namirnica u prirodnom stanju. Salate i drugo povrće se uglavnom jedu sa lakim preljevima i začinima. Voće i povrće se jede bez sjeckanja, kuhanja i pirjanja.

6. Makrobiotička dijeta

Ove dijete se pridržavaju Madonna i Gwyneth Paltrow. Doslovno znači “dijeta za dug život” i podrazumijeva konzumiranje žitarica. Bilo koja vrsta prerađene hrane je zabranjena, a dozvoljeno je samo voće, povrće i žitarice. Ova dijeta je navodno dobra za dug život i gubitak kilograma.