Limun dijeta protiv umora

Da biste poslije višemjesečnog boravka u zatvorenim prostorijama vratili snagu organizmu i izbjegli simptome proljetnog umora, neophodno je da tijelo pročistite od toksina i teške hrane. To možete učiniti na potpuno prirodan način, uz pomoć limunove dijete.
limun dijeta
Čišćenje traje samo jedan dan tjedno, a podrazumijeva povećan unos limunovog soka, vode, ali i voća, orašastih plodova, sjemenki, povrća (grašak, grah, mahune).

Cilj dijete nije smršaviti, iako ćete izgubiti i do jednog kilograma, već da tijelu obezbijedite najbolje hranljive materije i tako u njega “ubrizgate” energiju.

Preporučuje se da dijetu držite subotom ili nedjeljom, jer ćete moći da se posvetiti pripremi jela i da ispratite razmake između zdravih obroka i međuobroka.

Osnova dijete je svježe pripremljena limunada. Iscijedite jedan limun, dodajte 300 ml vode, štapić cimeta koji će limunadi dati slatkoću i prstohvat čilija ili feferona u prahu (zagrijat tijelo i ubrzati eliminaciju toksina). Sve dobro promiješajte.

Limunadu nemojte konzumirati hladnu, jer će izazvati nadutost. Prvu čašu popijte rano ujutro, čim ustanete.

Kada je riječ o obrocima, za doručak pojedite po 20 plodova šumskog voća, jabuku, krušku, šaku badema i jogurt.

U vrijeme prve užine ponovo popijte čašu limunade, a poslije deset minuta pojedite bananu i šaku sjemenki suncokreta ili bundeve.

Za ručak skuhajte povrće, začinite s malo maslinovog ulja i limunovim sokom, za drugu užinu popijte treću čašu limunade, a desetak minuta kasnije pojedite krastavac ili zelenu salatu, šaku lješnjaka ili nekog sušenog voća.

Posljednji dnevni obrok trebalo bi da se sastoji od ribe na žaru i kuhanog nezačinjenog povrća. To mogu biti mrkva, špinat, brokula …

U slučaju da niste ljubitelj ribe, umjesto nje jedite soju. Na kraju dana, dva sata prije odlaska na spavanje, priredite sebi opuštajuću kupku s eteričnim uljima.
Izvor:Novosti