Mješavina meda i cimeta kao lijek

Znanstvenici danas prihvaćaju med kao vrlo učinkovit lijek za razne bolesti. Njegovo korištenje ne izaziva štetne učinke. Suvremena znanost kaže da med ne šteti dijabetičarima, ako se uzme u pravoj dozi, kao lijek. Za koja sve oboljenja se preporučuje mješavina meda i cimeta?
med i cimet kao lijek

BOLESTI SRCA

Pomiješajte med i cimet, namažite na kruh i jedite redovito za doručak. Tako se smanjuje kolesterol u arterijama i sprečava srčani udar. Oni koji su već preživjeli srčani udar umanjit rizik za novi. Olakšat disanje i pojačati otkucaje srca.

OPADANJE KOSE

Protiv opadanja kose pripremite smjesu od vrućeg maslinovog ulja, žlice meda i žličice cimeta. Prije pranja smjesu držite 15 minuta na kosi, a zatim je isperite.

INFEKCIJA MJEHURA

Popijte dvije žlice cimeta pomiješane s žličicom meda u čaši mlake vode. Ova otopina uništava bakterije u mjehuru.

ZUBOBOLJA

Napravite smjesu od žličice cimetovog praha i pet žličica meda i stavite na bolni zub. Radite tako 3 puta dnevno, sve dok zub ne prestane da boli.

KOLESTEROL

Dvije žlice meda i tri male žlice cimetovog praha pomiješajte sa 4,5 dl čaja. Ovom mješavinom ćete smanjiti razinu kolesterola u krvi za 10% u roku od 2 sata. Ako ovo uzimate 3 puta dnevno, možete izliječiti bilo koje kronično povišenje kolesterola.

NAZEB

Kod uobičajenih ili ozbiljnih nazeba trebalo bi 3 dana uzimati po žličicu mlakog meda sa ¼ čajne žličice cimetovog praha dnevno. Tako ćete izliječiti kronični kašalj, prehladu i pročistićete sinuse.

VARENJE

Za lakše varenje prije jela uzmite dvije žličice meda posute cimetovim prahom. To smanjuje kiselinu i olakšava probavu čak i “najtežih” jela.

PROTIV STARENJA

4 žlice meda, žlica cimeta u prahu i 3 šalice vode prokuhajte i napravite čaj. Popijte ¼ šalice 3 do 4 puta dnevno. Ovo održava kožu svježom i nježnom te sprječava starenje.

LOŠ ZADAH

Ujutro ispirite grlo žličicom meda i cimeta koje ste rastvorili u toploj vodi. Dah će vam biti svjež tijekom cijelog dana.

LIJEČENJE ARTRITIS

Pomiješajte jedan dio meda s dva dijela mlake vode i dodajte čajnu žličicu cimetovog praha. Tom masom nježno masirajte zglobove. Bol se smanjuje nakon jednog do dva minuta.

Osobe oboljele od artritisa mogu ujutro i navečer piti jednu šalicu vruće vode s dvije žličice meda i jednom čajnom žličicom cimeta. Ako ovo pijete redovito, čak i kronični artritis možete izliječite ili bar ublažite.

ZA MRŠAVLJENJE

Svakog jutra, pola sata prije doručka, i navečer, prije spavanja popijte med i cimetov prah prokuhan u šalici vode. Tako ćete spriječiti masnoće da se nagomilavaju u tijelu.
Izvor:super Zena