Mjesečeva dijeta – izgubite 2 do 3 kilograma u jednom danu

Ova se dijeta temelji na samo jednom pravilu: ne smije se ništa jesti 24 sata od prvog sata svake promjene lunarne faze. Za vrijeme ovoga posta može se izgubiti dva do tri kilograma u jednom danu, no primarni učinak ove dijete je detoksikacija, jer inicira čišćenje organizma u skladu sa prirodom.
mjesečeva dijeta
Iako se čini da je ovu dijetu teško realizirati ili da je čak opasna po zdravlje, na organizam osoba koje nemaju većih zdravstvenih problema, 24 sata bez hrane neće ostaviti nikakve štetne posljedice. Jednodnevni post omogućava organizmu da se odmori, što doprinosi daljem jačanju njegovih odbrambenih sposobnosti. Dijeta također nema loše posljedice za tjelesne, fizičke i intelektualne sposobnosti.

Mjesec ima sličan utjecaj na tjelesne tečnosti kao što ima na plimu i oseku. Za vrijeme Mjesečevih mijena dolazi do pojačanog lučenja tečnosti koju organizam inače zadržava zbog raznih faktora, a najčešće zbog loše prehrane. Zbog toga se kilogrami brže gube bez ikakvih štetnih posljedica.

Postoje četiri Mjesečeve faze: mlađak, prva četvrt, uštap i zadnja četvrt.

U vrijeme uštapa Mjesec je pun i od tada se narednih četrnaest dana neprestano smanjuje. Kada na nebu Mjesec nije vidljiv, govorimo o mlađaku ili o mladom Mjesecu. Počevši od mlađaka, Mjesec se povećava sve dok ne bude vidljiv u cjelini, kao sjajni puni krug. Sredinu razdoblja između mlađaka i uštapa nazivamo prvom četvrti, a sredinu razdoblja između uštapa i mlađaka nazivamo trećom ili zadnjom četvrti.

U danima nakon uštapa Mjesec omogućava tjelesnoj energiji da brže kola i da se lakše oslobađa čineći tijelo aktivnijim i pokretljivijim. Takav Mjesečev utjecaj ujedno je i razlog zašto se baš u dane uštapa i nesanica javlja češće nego u nekim drugim razdobljima. Mršavljenje je u razdoblju između uštapa i mlađaka mnogo lakše, može se reći i da je prirodno, pa je i cijeli trud skidanja kilograma olakšan.

Zbog toga se upravo za vrijeme trajanja ovih Mjesečevih mijena preporučuje post.

Za vrijeme punog Mjeseca tijelo najuočljivije koristi i prerađuje hranu, a za vrijeme mladog Mjeseca najbolje se oslobađa masnih naslaga i različitih toksina. Za vrijeme dijete potrebno je piti dvije do četiri litre tečnosti (voda, čajevi bez šećera ili nezaslađeni sokovi). Kafa se može piti u vrlo malim količinama, dok se gazirani sokovi, alkohol i mlijeko nikako ne smiju konzumirati. Prednost ove dijete je u velikom broju prilika za njeno provođenje koje se otvaraju u toku godine. I najbolja dijeta i najčvršća volja dat će loše rezultate ako se počne provoditi u pogrešno vrijeme, a to je u vrijeme povećavanja ili “punjenja” Mjeseca.

Zato je poznavanje Mjesečevog kalendara vrlo važno za svaku ozbiljnu dijetu.

VAŽNE NAPOMENE!

Najbolji učinak postići ćete ako postite za vrijeme mlađaka ili uštapa. Za vrijeme mlađaka tijelo se najlakše oslobađa sala i toksina, a za vrijeme uštapa tijelo najbolje iskorištava i prerađuje hranu. Za vrijeme rasta Mjeseca lakše ćete se udebljati jer se tijelo u tom periodu fokusira na jačanje i rast,a u vrijeme opadanja, tijelo se lakše riješava svega što smo konzumirali. Mjesečevu dijetu možete započeti bilo koji od datuma koji su navedeni u tabeli Mjesečeve mijene koju možete pronaći na internetu.

Ukoliko i ne uspijete izdržati cijeli dan bez hrane, nema mjesta očaju jer se Mjesec vrlo brzo kreće i daje Vam ponovnu šansu da počnete sa dijetom.