Mlijeko i zeleni čaj za čišćenje organizma i mršavljenje

Svako jutro milijuni ljudi započinju dan sa šalicom toplog čaja. Neki sa šećerom, neki bez, neki zeleni, neki crni..Oni znaju da je čaj koristan, ali ne znaju svi o kvalitetama zelenog čaja. Štoviše, nisu mnogi čuli za čajnu dijetu, dijetu sa zelenim čajem i mlijekom.
zeleni caj i mlijeko

Dijeta sa zelenim čajem i mlijekom.

Dijeta s mlijekom i zelenim čajem (mlekočajem) najviše popularna među onima koji žele smršaviti i poslije održavaju svoju težinu u normali. Mlekočaj nije samo ukusan napitak koji ne stvara osjećaj gladi, nego je odličan za čiscenje i detoksikaciju cijelog organizma od toksina.

Za jedan dan dijete s mlijekom i zelenim čajem možete izgubiti od 0,5 do 2 kilograma težine (višak tekućine u organizmu).

Dijetu s mlekočajem preporuča se držati jedan dan, ne češće od dva puta mjesečno.

Kontraindikacije: netolerancija na mlijeko, bolesti bubrega i zučne vrećice i nizak tlak. Ako imate neku kroničnu bolest, konzultirajte svog liječnika.

Recept dijete s mlijekom i zelenim čajem

1,5 litar nemasnog mlijeka,

2 žlice pravog zelenog čaja.

Moja preporuka da pravi zeleni čaj nabavite u radnji sa zdravom hranom, nemojte koristiti čaj u filter vrečicama, nećete osjetiti nikakav učinak.

U prokuhano i ohlađeno mlijeko do 70 stupnjeva (ovo je važno – mlijeko ne smije biti toplo, nego vruće) dodajte 2 žlice zelenog čaja. Poklopite i ostavite da odstoji 20 minuta. Poslije procijedite i pijte.

Mlekočaj pijte tijekom dana po jednu šalicu na svaka 2 sata.

Čaj s mlijekom apsorbira se bolje, jer caj olakšava probavu mlijeka a mlijeko ublažava učinke kofeina.

U međuvremenu pijte negaziranu vodu.

Vode treba popiti najmanje 2 l na dan, obavezno, jer mlijeko i zeleni čaj je jak diuretik, a voda kontrolira ravnotežu u organizmu.

Glad osjetiti nećete, jer mlekočaj oslobađa organizam osjećaja gladi.
Izvor:uspesnazena