Najbolja doba dana za vježbanje

Ujutro najbolje funkcioniraju vježbe za mršavljenje i za bolji san, ali jedino klasično vježbanje u teretani ili trčanje. U to doba dana se troši najviše kalorija i masnoća, što vježbanje prije doručka čini djelotvornijim od večernjeg jer trošite i 20 posto više masnoća.
zena vjezbanje
Ukoliko tijekom dana imate neku izuzetnu važnu obvezu poput poslovnog sastanka ili razgovora za posao, bilo bi dobro da vježbate prije toga jer se s otprilike pola sata vježbi umjerenog intenziteta smanjuje reakcija organizma na stes i povećava razinu hormona sreće.

Popodne i predvečer bi trebalo da vježbaju osobe koje su sklone ozljedama i upalama mišića, jer je tada tijelo u najboljoj formi pa će se teže dogoditi naprezanje mišića, ozljede ili uganuća zglobova.

Ako vam je cilj definicija mišića, utjecaj vježbanja na mišiće je najveći uveće jer su oni tada najviše opskrbljeni kisikom, pa je i trening lakši.

Za kraj, vježbanje pred spavanje nije se do sada preporučivalo jer bi moglo vas razbudi, a zapravo je pravi lijek protiv nesanice set vježbi pilatesa ili joge koji će vam pomoći da zaspete kao beba.
Izvor:metropotal