Najjeftiniji načini za brzo mršavljenje

Prema njihovim tvrdnjama vrijeme je da zaboravite na skupe članarine u teretanama i pilule za mršavljenje, jer sudeći prema rezulatima nove studije, najjeftinij način da smršavite je da pijete više vode. Novo istraživanje pokazalo je kako odrasle osobe koje popiju dvije čaše vode prije obroka izgube oko 2 kg više od osoba koje to ne prakticiraju, prenosi “Daily Mail”.
casa vode

Znanstvenici su do tog zaključka došli nakon što su proučili 11 drugih studija koje su se bavile proučavanjem utjecaja pijenja vode na mršavljenje i zaključili su kako pijenje vode pomaže pri mršavljenju.

Brenda Davy, profesorica na Sveučilištu Virginia, koja je nazočila ovom istraživanju, kaže kako voda ublažava osjećaj gladi i tako smanjuje unos kalorija u organizam.

To potvrđuje i nedavna studija koja je pokazala da žene koje tijekom dijete, povećaju unos vode, mršave više za razliku od žena koje dnevno popiju manje od litar vode. Rebeka Mukelbauer, znanstvenica s Medicinskog sveučilišta u Berlinu, kaže da je osjećaj sitosti koji pruža voda najvjerojatnije razlog zašto voda pomaže kod mršavljenja.

Postoji i druga mogućnost, a to je da voda potiče termogenezu, dok pijenje vode povećava potrošnju energije u tijelu. Međutim taj segment još uvijek nije do kraja istražen.

Institut za medicinu preporučuje da odrasle osobe konzumiraju oko 2,5 litre tekućine dnevno i to putem hrane, običnom vodom ili drugim pićima.

Drugo istraživanje pokazalo je kako žene koje piju puno tekućine imaju nešto manje šanse da obole od dijabetesa, a žene koje ne piju dovoljno vode imaju veće šasne da dobiju kamen u bubregu.
Izvor:tportal