Napitci od banane koji tope kilograme

Unatoč važećim mišljenjima da bananu treba izbjegavati ukoliko želite izgubiti kilograme ona je zapravo jedna od najpoželjnijih sastojaka u dijetalnim napitcima i to upravo zahvaljujući kaliju koji je zadužen za oslobađanje viška vode u tijelu, kao i njenim vlaknima koja ubrzavaju metabolizam zajedno s drugim namirnicama dobrim za razlaganje masti poput lana i špinata.
banana napitak
Osim toga prirodni šećeri fruktoza, saharoza i glukoza odličan su izvor energije, pa konzumiranjem banane zapravo zavaravamo osjećaj gladi koji nas često mami na zabranjene zalogajčiće između obroka, glavne krivce za stvaranje masnih jastučića, a vlakna kojima banana obiluje odlična su za ubrzavanje metabolizma.

Banana se koristi u dijetalnim napitcima kao baza kojoj se dodaju ostali sastojci također dobri za razlaganje masti, poput lanenih sjemenki, bobičastog voća i špinata koji između ostalog opskrbljuju naše tijelo svim potrebnim vitaminima i mineralima.

Evo tri laka recepta za ovaj koristan napitak …

1. Napitak od banane s lanenim sjemenkama

Sastojci:
1 naranča
1 banana
2 žličice sirutke
2 žličice lanenih sjemenki

2. Banana šejk s bobičastim voćem

Sastojci:
1 banana
1 šalica bobičastog voća (borovnica, malina, brusnica)
1 žličica meda
1 žličica naribanog svježeg đumbira
pola šalice mlake vode

3. Napitak od banane i špinata

Sastojci:
1 banana
200g opranog svježeg špinata
pola šalice lajt jogurta
trećina šalice zobenih pahuljica
1 žličica meda

Priprema je ista za sva tri napitka

Potrebno je samo sastojke ubaciti u blender i izmiksati. Ove dijetalne, ali prije svega zdrave napitke najbolje je piti ujutro za doručak jer tada organizam najbolje apsorbira i prepoznaje sastojke koji će u ovom slučaju napraviti pravu invaziju na vaše masne jastučiće nataložene oko struka.
Izvor:zadovoljna