Napravite sebi plan zdrave prehrane

Rigorozne dijete bez ugljikohidrata, šećera i masti nije moguće držati duži vremenski period, ali evo plana kako početi sa zdravim načinom prehrane koja će vam pomoći da se oslobodite viška i očistite organizam od toksina.
zdrava prehrana

1. Napravite izbalansirani plan prehrane za cijeli tjedan

Stvaranje uravnoteženog plana prehrane koja uključuje voće, povrće i integralne žitarice nije lako. Da bi se prodržavali tog plana neohodno je da u svoju dnevnu rutinu uvedete dva takozvana mini obroka koja podrazumijevaju puding, sladoled ili nešto slično što će vam ublažiti osjećaj da ste na dijeti.

2. Zaboravite prethodne neuspjehe i počnite iznova

Jako je bitno da prestanete gledati unatrag i pamtite vaš “padove”. Počnite ispočetka još danas kako biste poboljšali svoje zdravlje, liniju i život!

3. Započnite pisati dnevnik o prehrani

Ukoliko budete bilježili što jedete bit ćete svjesni da li ste napravili zdrav izbor hrane. Uvijek možete izračunati kalorije koje ste unijeli tog dana i provjeriti da li ste prekoračili dopuštenu količinu za vašu težinu.

4. Obnovite vaš špajz

Da bi se držali plana zdrave prehrane potrebno je da imamo zdrave namirnice pri ruci. Izbacite svu nezdravu hranu iz špajza i hladnjaka i napunite ih voćem, povrćem i žitaricama.

5. Nosite zdrave grickalice u torbi

Ako budete imali zdravu užinu sa sobom biće vam lakše da se zdravo hranite i kada niste kod kuće.

6. Proslavite uspjeh

Svaki tjedan nagradite sebe zbog vaše požrtvovanosti, izdržljivosti i rezultata koje ste napravili. To može biti manikuru, pedikuru ili nešto drugo što bi vas usrećilo.

7. Promjena načina prehrane je teška, ali se na kraju isplati

Ukoliko razumijete koliko je teško promijeniti način prehrane, to će vam mnogo olakšati put do konačnog cilja. Najbitnije je da u svakom trenutku razmišljate pozitivno i držite glavu gore.Osim zavidne figure zdravim načinom prehrane ćete sačuvati i vaše zdravlje što je mnogo važnije.
Izvor:superzena