Obloge od kafe i čokolade protiv celulita

Vrlo učinkovito sredstvo u borbi protiv “nagomilane masnoće” na trbuhu su oblozi, koji potiču sagorijevanje masti i zategnu kožu. Najčešća i najpopularnija metoda je kava, čokolada i alge. Predlažem vam najeftiniju i relaksirajuću varijantu – kava i čokolada.
celulit obloge

Za pripremu kafenih obloga neobhodna je kava, malo maslinovog ulja i voda.

Šalicu mljevene kave treba promiješati s vodom do formiranja guste smjese, dodajte 2 žlice ulja i promiješajte. Ovom mješavinom namažite svoj ​​trbuh i bedra, umotajte sebe folijom za domačinstvo, lezite i pokrijte se sa 2-3 topla prekrivača.

Trajanje procedure: 1 sat. Tijekom ovog vremena aktiviraju se procesi zaduzeni za izbacivanje masnoće i tekućine iz organizma. Kura 10-15 procedura. Ponavljajte ih jednom u tri dana i rezultat nećete dugo čekati: koža postaje mnogo mekša i čvršća, jer je kava odlično sredstvo za piling tijela. Za vrijeme trajanja jedne kure sa stomaka nestaće nekoliko centimetara u obimu.

Čokolada nije samo naša omiljena poslastica, također je odličan materijal za maske, masaže, obloge i čokoladne kupke. Ispostavilo se da čokolada pomaze u borbi protiv celulita, jer u sebi sadrži skoro 40% čistog kofeina, koji ubrzava topljenje masti i učinkovit je u borbi protiv pretilosti i celulita.

Recept za čokoladne obloge

Sipajte 200 gr kakao praha u pola litre vruće vode, promiješajte i malo ohladite. Smjesu nanijeti na problematične zone (trbuh, kukove, bedra, stražnjicu ..) u sloju 2-3 mm. Umotajte dijelove tijela folijom za domačinstvo (ili običnim najlonskim kesama). Nakon 10-15 minuta isperite mlakom vodom. Preporučljivo postupak ponoviti 2-3 puta tjedno.

Sličnu proceduru možete ponoviti sa: 200 gr crne (rastopljenog na vodenoj pari) čokolade i žlicom maslinovog ulja.
Izvor:uspesnazena