Ove namirnice trebate izbjegavati kada ste na dijeti

Logično, ako želite smršavjeti klonitete se masne i kalorične hrane, ali ima dosta namirnica i pića za koja bi ljudi pomislili da su zdravi a zapravo nije tako. Pročitajte listu od deset namirnica koje vas debljaju, a da toga često niste ni svjesni.
bijeli hljeb

1. Bijeli kruh

Iako znate da je bijeli kruh loš izbor kada ste na dijeti, iskušenje uvijek postoji, ili ga jednostavno volite i ne možete ga se odreći. Ipak, bijeli kruh nema nikakvu nutritivnu vrijednost i sadrži loše ugljenje hidrate koje vaše tijelo tretira poput šećera i one se deponiraju u masnim naslagama.

2. Pahuljice

Neke vrste pahuljica i žitarica koje jedete za doručak, ponekad sadrže više umjetnih od prirodnih sastojaka. Tu su razni aditivi, umjetni zaslađivači, boje … Međutim, teško im je odoljeti, posebno ako želite nešto lagano za užinu. Ipak, imajte na umu da je to loše za vašu liniju. Potrebno vam je nešto što ima nutritivnu vrijednost i što ne mora sadržavati velike količine zaslađivača, da bi bilo slatko.

3. Biljno ulje

Biljno ulje je loš izbor ukoliko ste na dijeti, jer sadrži velike količine masti i teško se prerađuje. Međutim, postoje alternativni rješenja kao što je ekstra djevičansko maslinovo ulje i suncokretovo ulje.

4. Punomasno mlijeko

Našem tijelu je potreban kalcij, pa ako je moguće da u dijetu uključiti i mliječne proizvode, to bi bilo odlično. Ipak, trudite se izbjegavati punomasno mlijeko. Obrano mlijeko je odlična alternariva, a još bolje rješenje bilo bi sojino ili bademovo mlijeko.

5. Krumpir

Iako postoje dijete koje se temelje na krumpiru, to je ipak povrće koje bi trebali izbjegavati, ukoliko želite smršavjeti. Krumpir je posebno štetan po liniju ukoliko je pržen u vidu čipsa i pomfrita. Ukoliko ga jedete povremeno, to ne može naškoditi, ali je iu tom slučaju bolje da budu kuhani, pečeni u pećnici ili u vidu pirea. Kuhani krumpir je puno zdraviji od pečenog.

6. 100% Voćni sok

Prirodni voćni sokovi, jedan su od najgorih neprijatelja svake dijete. Ukoliko želite smršaviti bolje je piti svježe cijeđene sokove, ili jednostavno jedite voće, jer većina kupovnih sokova sadrži dosta aditiva, koncentrata voća i šećera.

7. Gazirani napici

Gazirani napici strogo su zabranjeni tijekom dijete, čak i kada se radi o dijetetskim sokovima i onima koji ne sadrže šećer. Gazirani sokovi sadrže velike količine šećera, a oni bez šećera imaju mnogo zaslađivača. Ukoliko ste na dijeti, kada je tekućina u pitanju, trudite se unositi što više vode, ona je najbolji izbor.

8. Brza hrana

Nema potrebe posebno isticati štetan utjecaj hrane iz fast fooda kada ste na dijeti. Ukoliko ste se odlučili za više obroka tijekom dana trudite se jesti što zdravije i pokušati naći zamjenu za vaše omiljene grickalice. Danas sve ima svoju niskokaloričnu ili dijetetsku varijantu, pa to ne bi trebao biti težak zadatak. Klonite se čipsa, kolača, bombona, torti, restorana brze hrane, koliko je god to moguće i trudite se da im nađete zdravu zamjenu.

9. Mesne prerađevine

Kada ste na dijeti, kupovina namirnica može postati prava noćna mora. Može vam se desiti odabrati hranu koja uopće nije dijetalna, a da toga niste ni svjesni. Primjerice, na delikatesu možete uzeti pileće ili pureće meso, misleći da ima manje kalorija, ali pogrešićete. Sve mesne prerađevine goje mnogo više od običnog svježeg mesa. Zato bolje odaberite komad svježeg mesa, nego bilo kakvu prerađenu alternativu.

10. Maslac od kikirikija

Maslac od kikirikija je zdrav do neke mjere, ali ukoliko ste na dijeti trebali bi ga izbjegavati, posebice ako ga često jedete. Proteini koje sadrži su dobri za vaš organizam, međutim vodite računa o tome koliko ga unositi i pokušajte ga kombinirati sa zdravom hranom.
Izvor:super zena