Ove vježbe čine da vaša koljena budu ljepša

Nema mnogo pripadnica ljepšeg spola koje su zadovoljne svojim koljenima i nerado ih potpuno otkrivaju. Ili su suviše zaobljena ili pak “koščata” … Većina dama ne zna da može ih oblikuje orijentacijama zatezanja i istezanja mišića koji okružuju koljeno. Na taj način oslobodit se i viška sala i celulita oko ovog, vizualno vrlo važnog dijela nogu.
lijepa koljena

VJEŽBA ZATEZANJA

Sjednite na stolicu, ispravite leđa i stegnite koljena. Maksimalno ispružite jednu nogu u vodoravnu liniju, a stopalo neka ostane u okomitom položaju. Zategnite mišiće butine i lista i ostanite u tom položaju nekoliko sekundi, pa stopala raširite prema van. Vježbu ponovite 10 do 20 puta s jednom pa s drugom nogom.

VJEŽBA ISTEZANJA

Da biste postigli efekt izduženosti unutarnjih mišića butina u razini koljena zauzmite stojeći položaj, savijte desnu nogu, stopalo uhvatite desnom rukom i petu podignite do bedra. U tom položaju ostanite 15 sekundi, pa pokušajte ispraviti nogu, ali joj ne dopustite da se ispravi ka podu i petu bar tri sekunde zadržite prislonjenu uz ​​butinu. Vježbu ponovite nekoliko puta s jednom, pa s drugom nogom.
Izvor:Novosti