Ovo je najbolja vježba za mršavljenje

Nije tu riječ samo o dječjoj igri ili nečemu što ste morali obaviti na satu tjelesnog odgoja. Preskakanje vijače je fenomenalna vježba za mršavljenje i oblikovanje tijela. Mnoštvo je ideja kako se možete zabavaljati i istopiti kilograme družeći se samo s jednim običnim užetom.
preskakanje uzeta mrsavljenje

Zašto je dobro?

Da odmah kažemo da nije preporučljivo za one koji su preteški, jer oni prvo moraju promjenom načina prehrane i života postupno smanje kilažu, pa da lagano prelaze na vježbe i to one laganije.

Ipak, bolje je od trčanja, jer je sigurnije za zglobove i koljena. Sa njim jačate i ruke i ramena, ali i trbuh i srce. Cijelo tijelo je u pokretu, a postoji mnoštvo zabavnih načina da u potpunosti iskoristite uže za sagorijevanje kalorija. Uz to, ovo je jedna od najjeftinijih vježbi.

Ipak, preskakanje užeta nije tako lako kako vam možda zvuči. Svakako je efektivno, ali i poprilično naporno. Kada pokušavate prvi put moguće je da ćete se umoriti već nakon par minuta. Također, frustrirajuće može biti ako zapinjete i ne ide vam dobro odmah na početku. Ali, ne odustajte odmah. Zacrtajte sebi cilj da u prvih nekoliko dana ostvarite zadatak – preskakati uže 30 sekundi bez prestanka.

Kako se to radi?

Dok ne uzmete uže u ruke mislite da tu nema ništa teško. Ali, zapetljati se možete u čas. Postoji više načina preskakati uže, od običnog do križnog. Glavna greška koju svi rade je savijanje koljena. Mnogi misle kako je tako lakše, ali je pogrešno, manje učinkovito i nećete dobro uhvatiti ritam.

Kada preskačete uže najbolje je da su vaše noge lagano razdvojene i istovremeno s obje noge preskačete uže. Najbolje je da prvo dobro savladate ovu vježbu, prije prelaska na druge kombinacije.

Ovo je vježba na kojoj treba raditi, ali kada je savladate pred vama je samo razdoblje uspjeha.