Par laganih vježbi za savršene trbušnjake

Biste li voljeli da vaša figura bude besprijekorna ovog ljeta na plaži? To je moguće uz samo malo muke i znoja. Ponekada vrlo jednostavne vježbe čine čuda …
vježbe trbusnjaci

Vježba 1

Lezite na leđa i podižite noge, torzo i ramena sa zemlje sve dok ne dođete u “V” položaj. Ruke neka vam budu ravno podignute iznad glave. Jedini dio tijela koji bi trebao dotiče tlo je vaša trtica. Pokušajte ostati što duže u tom položaju. Za početak jedan minut pa postupno produljujte.

Vježba 2

Lezite na leđa i podignite noge od poda oko 5 cm. Kružite nogama u smjeru kazaljke na satu prvo lijevo, gore pa desno. U svakom položaju ostanite po 15 sekundi. Kad napravite dva kruga, učiniti istu vježbu u suprotnom smjeru – prvo desno, gore i lijevo. Vježba je najbolje izvedena ako su noge vrlo blizu tla, a kukovi u ravnini.

Vježba 3

Podizanje koljena je odlična vježba za donje trbušnjake. Počnite stati u širok raskorak i podizati gore prvo jedno, pa drugo koljeno brzinom kao da lagano trčite. Za najbolji rezultat podižite koljena u visini pupka, a leđa držite uspravno.

Vježba 4

Podizanje koljena u vodoravnom položaju. Oslonite se dlanovima i nožnim prstima o pod kao da se spremate za sklekove. Podižite neizmenično jedno pa drugo koljeno prema prsima. Pokušajte izvesti vježbu što je brže moguće bez podizanja stražnjice.

Vježba 5

Lezite na leđa. Držite noge ravno, podignute oko 5 cm od poda. Podižite naizmjenično jednu, pa drugu nogu. Pokušajte izdržati jednu minutu. Ako vam to ne predstavlja problem, otežajte vježbu tako što ćete podići glavu, vrat i ramena. Kad podignete glavu, povećava se otpor gornjih trbušnjaka, a spustite li noge bliže tlu, povećava se otpor donjih trbušnjaka.
Izvor:comopolitan