Pravilan jelovnik za Mesnu dijetu

Mesna dijeta pokazuje rezultate više u smanjenju opsega nego u skidanju kilograma pa će te s pet skinutih kilograma izgledati kao da ste skinuli deset!
mesna dijeta
Mesna dijeta sam naziv ove dijete dovodi do zbunjenosti jer je za meso vezana predstava da dovodi do povećanja kilograma međutim glavni krivci za pretilost su ugljikohidrati i masti a posebno ako se unose u većim količinama zajedno s mesom.

Mesna dijeta nije dijeta koja će ekspresno brzo smanjiti kilograme čak se kod mnogih u prvim danima držanja mesne dijete dogodi da se kilaža poveća ali o tome ne treba brinuti jer kad salo počne da se topi ako budete uporni za mjesec dana bi trebao skoro u potpunosti ostanete bez njega (ovisi koliko ga imate).

Mesna dijeta nije dijeta koja je prije svega koncentrirana na skidanje kilograma već na smanjenje u centimetrima.

Mišićno tkivo je tri puta teže od sala pa ne trebate brinuti oko toga koliko ste kilograma izgubili pomoću mesne dijete pa rezultate bolje mjerite u centimetrima.

Prije početka mesne dijete izmjerite opseg svih mjesta na tijelu s naslagama sala i nakon mjesec dana bit ćete vrlo zadovoljni onim što je učinila mesna dijeta. Za vaš izgled i zdravlje je mnogo bitnije da nemate salo od toga koliko kilograma imate.

Salo na trbuhu je najupornije ii teško ga je u potpunosti skinuti samo dijetom već su neophodne i vježbe za trbušnjake.

Mesna dijeta prehrana:

Za mesnu dijetu nisu potrebni posebni recepti i strogo odredjene tablice prehrane.
Možete spremati sve vrste mesa: ribu, piletinu, junetinu puretinu i nemasne dijelove svinjetine (kremenadla, ostale izbjegavajte).

Meso možete: peći, kuhati, pržiti ili spremati na bilo koji nacin.

Mesna dijeta neće biti toliko učinkovita ako koristite i mesne prerađevine: pljeskavice, kobasice, hrenovke, salame itd.jer one sadrže velike količine raznih dodataka, dijelova masnih tkiva i iznutrica.
Tijekom mesne dijete možete koristiti voće i povrće u vrlo malim količinama zbog unosa vitamina i minerala mada neki preporučuju da se sve to zamijeniti vitaminskim tabletama.

Voćne sokove, gazirane napitke i pivo zaboravite!

Možete piti nezaslađene čajeve i kavu bez šećera.

I za kraj ono što je najteže ljudima s naših prostora kad je u pitanju mesna dijeta?

Morate se navici na obroke bez kruha jer je on jedan od najvecih krivaca za vaše naslage sala!
Kad prekinete mesnu dijetu bice vam bolje jesti s vrlo malo kruha jer ako nastavite po starom salo će se vratiti.