Prirodna maska od riže – Izgledajte do 10 godina mlađe

Žene u Azijskim zemljama imaju predivnu, sjajnu i mladalačku kožu zahvaljujući prirodnim preparatima koje koriste. I vi možete imati istu takvu kože a sve što vam je potrebno jeste prirodan piling i hidratantna maska za lice.
maska od rize
Srećom, tajna je otkrivena, i na kraju ćete imati isti saveznik u borbi protiv starenja i bora! Više nećete trošiti novac na skupe kozmetičke tretmane, već ćete imati prirodnog saveznika za te tretmane u riži.
Riža ima jako dobra ljekovita svojstva i hranjive tvari za vašu kožu. Riža je prirodno sredstvo za ublažavanje dijelovanja UV zraka a ujedno njeguje kožu i smanjuje bore.

Masku od riže napravite po ovome receptu:

Sastojci:
– 3 kašike riže
– 1 kašika mlijeka
– 1 kašika meda
Način pripreme:
Nakon što skuhate rižu, procijedite je, a na stranu stavite vodu u kojoj se riža kuhala. U rižu dodajte kašiku zagrijanog mlijeka i miješajte. Nakon što dobijete smjesu, dodajte med.

Kako koristiti ovu masku od riže?

Nanesite masku na čistu, suhu kožu i pustite da se osuši. Nakon toga, skinite masku i operite lice vodom u kojoj je riža kuhana.
Rižina voda ima antioksidativna i ljekovita svojstva koja je vlaže i poboljšavaju cirkulaciju. Ova voda će vam dati zdravu i hidratiziranu kožu. Također, to vam pruža blagu zaštitu od sunca.