Prirodni čajevi za mršavljenje

Sami kod kuće možete napraviti prirodan čaj za mršavljenje koji će vam savršeno odgovarati. Svi koji žele smršaviti trebaju da koriste prirodne čajeve i zdrave dijete a ne da se okreću umjetnim preparatima, pripravcima koji mogu da naštete zdravlju. Mi vam u ovome članku predstavljamo najbolje čajeve za mršavljenje koji su potpuno prirodni i ne sadrže ni jedan štetan sastojak. Na vama je jedino da odaberete recept i napraviti taj čaj kod kuće. Sigurno smo da će vam biti od velike koristi u mršavljenju.
prirodni cajevi za mrsavljenje

Prirodni čajevi za mršavljenje – Recepti

Čaj od đumbira i limuna
Ovaj čaj će vam pomoći da ubrzate metabolizam a ujedno da napravite detoksikaciju tijela.
Potrebni sastojci za ovaj čaj su – 1/4 svježe kriške limuna, 2 cm svježeg đumbira, pola žilice cimeta,1 žilica bijelog čaja i 1 žilica meda.
Priprema ovoga čaja za mršavljenje je jako jednostavna, sve što trebate jeste da pomiješate sve sastojke i prelijete ih za dvije šolje prokuhale vode. Pričekajte da se ohladi i možete piti ovaj čaj.
Čaj za mršavljenje od nane(metvice)
Ovaj čaj sem što poboljšave mršavljenje ujedno će poboljšati cirkulaciju i ubrzati metabolizam.
Potrebni sastojci za ovaj čaj – 1 žilica sušene nane(metvice), 1 žilica sladica i 1 žilica Rooibos čaja.
Pirprema je isto jednostavna, sve što trebate jeste da pomiješate sve sastojke, prelijete sa dvije šolje vrele vode(prokuhale). Ujedno možete napraviti veću kolićinu ovoga čaja za mršavljenje, samo ćete trebati dodati više sastojaka. Tako da možete piti tri šolje ovoga čaja za mršavljenje dnevno.
Čaj za mršavljenje od cimeta i đumbira
Kombinacija cimeta i đumbira pokazala se odlična za mršavljenje jer ubrzava metabolizam. U ovaj recept čaja za mršavljenje možete dodati malo crnog bibera. Napravite čaj za mršavljenje od cimeta i đumbira po ovome receptu: pola žilice crnog bibera, pola žilice cimeta i pola žilice cimeta u prahu. Ta moćna kombinacija će ubrzati vaše metabolizam i sagorijevanje masti. Ovaj čaj je najbolje piti ujutro. Jedan šoljica od 2 dcl.
najbolji prirodni cajevi za mrsavljenje
Čaj od meda i cimeta za mršavljenje
Još jedan čaj za mršavljenje koji u sebi sadrži cimet. Cimet se pokazao odličnim za ubrzavanje metabolizma i mršavljenje. Ovaj čaj za mršavljenje možete napraviti po jednostavnom receptu: pomiješajte 2 žilice meda i 1žilicu cimeta, prelijte sa toplom vodom i ostavite da se hladi pola sata. Nakon toga možete piti ovaj čaj.
Čaj od peršuna za mršavljenje
Čaj od peršuna se pokazao učinkovitim za mršavljenje a ujedno poboljšava vaše zdravlje. Odličan je za vaše bubrege i mokraćne kanale. Čaj od peršuna za mršavljenje možete napraviti uz jednostavan recept: dodajte 5 kašikica sitno isjeckanog lista peršuna u 1 litar kipuće vode, ostavite deset minuta da kuha, nakon toga procijedite i ostavite da se ohladi. Učinak čaja od peršuna je nevjerovatran. Ujedno čaj od peršuna će pomoći da izbacite toksine iz organizma. Napomena: Nemojte piti više od 3 šolje ovoga čaja dnevno.

Prirodni čajevi za mršavljenje i iskustva

Svi navedni čajevi za mršavljenje će biti od velike pomoći ali morate uzeti u obzri da je potrebno da vježbate i budete fizićki aktivni ako želite da izgubite kilograme. Čajevi za mršavljenje u većini slučajeva samo ubrzavaju vaš metabolizam i ujedno ubrzavaju mršavljenje. Preporuka je da pijete 1 šolju čaja za mršavljenje dnevno. Vi sami možete odabrati čaj za mršavljenje koji je najbolji za vas.