Prirodni lijekovi protiv osipa na koži

Svaki kontakt s tvarima koje iritiraju kožu, može izazvati osip. Iritirajuće tvari mogu biti bilo što od ugriza insekata, alergija, sapuna, parfema, nakita, tkanina, lijekova … Ukoliko vam se pored osipa jave i drugi simptomi poput groznice ili svrbeža, konzultirajte doktora. Za male i bezopasne osipe, najbolji su prirodni lijekovi.
osip koze lijekovi

1. List nane

Ujed insekata, svraba i osip na koži može se liječiti pomoću lista nane. Vitamini koji se nalaze u listu olabavljuje upale i svrbeža. Usitnite lišće nane i izravno ga nanesite na osip. Za bolji učinak, pomiješajte lišće s medom.

2. Jabučni ocat

Ako je osip izazvan suhom kožom, najbolje rješenje je jabučni ocat. Ovaj antiseptik, antibakterijski i lijek protiv gljivica, smanjuje svrbež. Na vatu stavite nekoliko kapi jabučnog octa i utapkajte na osip.

3. Bosiljak

Ova biljka je savršen lijek protiv svrbeža. Dovoljno je samo protrljati lišće po mjestu osipa ili svrbeža. Bosiljak možete pomiješati i sa medom za bolje djelovanje.

4. Aloe vera

Aloe vera je poznata po svojim ljekovitim svojstvima. Najbolja je za opekline od sunca, ali i za sve vrste osipa. Umiruje kožu, liječi svrbež i oticanje.

5. Zobena kaša

Najčešće se koristi za liječenje osipa izazvanog otrovnim biljkama, ai ublažava svrbež. Samo dodajte malo vode u zdjelu s nekuhana zobenom kašom i ostavite da je kaša upije. Kada postane mekana, nanesite je na dio koji vas svrbi.
Izvor:superzena