Savjeti od velike pomoći za vitku liniju

Znate kako kažu “Vi ste ono što jedete”. Stoga pročitajte na koji način možete spriječiti sebe od prejedanja i taloženja novih masnih naslaga
vitka linija zena

Osmotrite okruženje

Obično jedete više ako ste na nekom posebnom mjestu? Na primjer, možda se uspješno suzdržavate kod kuće ali vam je teško odoljeti kada ste na proslavi prijatelja. Da biste izbjegli suvišne kalorije, jednostavno promatrajte svoje ponašanje u situacijama gdje ima hrane u izobilju.

“Opasnu” hranu maknite od sebe

Istraživanja su pokazala da nas izaziva grana koju gledamo. To je i ključ kada govorimo o sprečavanju novih kilograma. Svu izazovnu hranu, kao što su krafne, kolačiće i druge grickalice maknite iz vidokruga.

Zdrave grickalice

Osigurajte rezerve zdravih grickalica i neka vam stoje u kuhinji. Na stočiću ispred televizora neka se nađe voće i povrće, koje možete konzumirati uz film.

Nemojte kupovati nezdravu hranu

Ako ne kupujete, nećete ni biti u mogućnosti da je jedete- prilično logično i jednostavno, zar ne?

Kupite manje tanjure

Istraživanja su pokazala da ljudi jedu veće porcije ukoliko se one služe u većim tanjurima. Stoga nabavite manje tanjure, tako će i vaš porcije biti manje.

Jedite “mirišljavu” hranu

Hrana koja miriše lijepo dok se sprema ili jede stimulira vaš trbuh da probavlja bolje. Upravo zbog toga jedete manje.

Maslinovo ulje s kruhom

Ako jedete vani, tražite da vam serviraju kruh i masliovo ulje, a ne maslac. Tako ćete jesti manje kruha, štoviše za trećinu manje kruha ćete pojesti ukoliko je s maslinovim uljem.

Provodite manje vremena u marketu

U trgovini uvijek kupujte samo ono sa popisa i nemojte previše razgledati. Ukoliko vam za oko zapadne neka poslastica, prvo provjerite da nema možda neka zdravija verzija u ponudi. Što duže ostanete u trgovini, to ćete više trpati u košaricu nezdravu hranu.
Izvor:super zena