Savjeti za skidanje masnih naslaga na trbuhu

Skidanje masnih naslaga uopće ne mora biti tako komplicirano kao što se čini …
masne naslage na stomaku
Nosite vodu svuda sa sobom. Bilo da želite smršaviti ili budete zdraviji, uvijek je dobra ideja da hidratizira tijelo. Uzmite gutljaj s vremena na vrijeme i osjećat ćete se sitije i poletnije.

Neka na vašem tajniru bude zastupljeno mnoštvo boja. Razmislite samo – tanjur pun mrkve, špinata, paprika i paradajza predstavlja raj za oči, a sadrži mnoštvo vitamina i minerala koji su vam potrebni. Uz to navedene namirnice sadrže vrlo malo kalorija!

Definitivno bi trebali u potpunosti iz prehrane izbacite brzu hranu. Da, znamo da je ukusna i da predstavlja brzo rješenje, ali isto to može biti i salata. Isto vrijedi i za slatkiše.

Držite se što dalje od zašećerenih i gaziranih napitaka. Jedna bočica ili limenka soka sadrži više kalorija nego velika banana, a nema nikakvu nutritivnu vrijednost.

Nemojte se izgladnjivati​​. Ovo ne da vam neće nikako pomoći, već je i izuzetno opasno, a posebno negativno utječe na metabolizam.

Nemojte prestati rutinom jednom kada dosegnete željenu težinu. Nemojte prestati vježbati i početi se davite u slatkišima, tijestima i ostaloj nezdravoj hrani … Držite se svog plana kako biste zadržali idealnu težinu.

Nemojte pokušavati izgubiti masnoću samo na trbuhu. Znanstveno je dokazano da je nemoguće izolirati samo jedan dio tijela i izgubiti težinu samo na jednom mjestu. Zato nemojte uzalud gubiti vrijeme.

Jedite pet manjih obroka dnevno. Umjesto da trbuh zatrpate s tri obilna obroka, podijelite ih na tri lagana obroka i dvije užine. Naravno, ta užina ne treba da bude “Mars” čokoladica, već nešto zdravo poput voća, orašastih plodova itd …

Jedite sporo. Potrebno je oko 20 minuta da vaš organizam shvati da se zasitio, nemojte se za to vrijeme prejesti.

Izbjegavajte proizvode za mršavljenje. Nijedna pilula, napitak, niti oprema za vježbanje neće vam pomoći da preko noći i bez napora izgubite težinu. Nemojte bacati novac i trošiti vrijeme uzalud!

Držite se dalje od vage. Nije sve u težini, pogotovo što naša težina svakodnevno oscilira, ovisno od toga koliko smo jeli, unijeli tekućine itd. Zaboravite na vagu. Ili, ako baš ne možete izdržati, mjerite svoju težinu jednom u dva tjedna.

Zauzmite pravilan stav pri sjedenju i hodanju. Uvucite trbuh, izbacite grudi, ramena povucite natrag i dignite glavu. Već u tom trenutku ne samo da ćete se osjećati bolje, već ćete i izgledati bolje! Pravilnim stavom učvrstit mišiće abdomena, samim tim i sagorjeti masnoće.

Nađite nekoga da vam pravi društvo. Udvoje je uvijek lakše. Sastavite s članom obitelji ili prijateljem plan prehrane i fizičkih aktivnosti i držite ga se.

Nikada ne preskačite doručak. Ovo je, zapravo, jedna od stvari koje uzrokuju gomilanje naslaga sala na trbuhu! Kada je izgladnio, organizam šalje signale za usporavanje metabolizma kako ne bi ostao bez dragocjenih zaliha. Mnogi nutricionisti upravo iz tog razloga savjetuju da doručak bude najobilniji i najkaloričnije obrok u toku dana, a da ostali obroci budu lakši.

Dobro se naspavajte. Ako dnevno ne spavate bar 7-8 sati, bit ćete letargični, usporeni, i manje sposobni da dobro rasuđujete.

Smanjite konzumiranje alkoholnih pića. Zbog efekta koji alkohol ima na jetru, usporavaju se prirodni procesi sagorijevanja masnoća u tijelu. Čaša vina s vremena na vrijeme najbolja je opcija, jer ima blagotvorno djelovanje na organizam. Ni povremeni kokteli neće poništiti sav vaš naporan trud, ali vodite računa da ne pretjerate.

Smanjite unos soli. Previše soli uzrokuje nadutost trbuha – vjerovali ili ne, namirnice koje svakodnevno jedemo, poput kruha, sira, itd. sadrže sasvim dovoljnu količinu, tako da ostalu hranu nije ni potrebno soliti.

Provedite bar 15 minuta dnevno na suncu. Naravno, potrebno je da svoje tijelo redovno hidratizira i zaštitite se od štetnih UV zraka. Kada ste pod stresom, vaše tijelo proizvodi kortizol, koji je glavni uzrok stvaranja masnoća, a njega će najučinkovitije neutralizirati vitamin D.
Izvor:superzena