Smršavite 7kg bez dijete

Ukoliko vam tijekom vježbanja krči stomak, to je jasan pokazatelj da sebe zavaravate da trošite više kalorija, pokazalo je najnovije istraživanje objavljeno u časopisu “Journal of Science and Medicine in Sport”.
smraviste zena
Tijekom istraživanja je promatrano 10 studentica prosječne tjelesne težine koje redovito vježbaju, ali nisu profesionalni sportaši. One su prije vježbi na traci za trčanje imale obroke bogate proteinima 45 posto proteina, s malo proteina 15 posto ili uopće nisu jele prije fizičke aktivnosti. Djevojke koje su jele hranu s visokim sadržajem proteina su sagorjele više kalorija po minuti u usporedbi s ispitanicama koje nisu jele prije treninga ili su jele hranu s malo proteina, odnosno ispitanice koje su jele više proteina su sagorjele i do 185 kalorija više za 24 sata.

“Tijelo će koristiti više kalorija ukoliko ima dodatnih kalorija za trošenje, kao što je nakon obroka”, izjavila je voditeljica studije Ashley Bins.

Pretpostavljajući unositi uvijek isti broj kalorija na dan, sagorijevanje dodatnih kalorija može doprinijeti gubitku sedam kilograma za godinu dana.

Iako je ranije savjetovano da se prije vježbi ne unose kalorije kako bi se bolje izgubili kilogrami, to može doprinijeti gubitku mišićne mase.

Stručnjaci zato savjetuju da se prije vježbanja pojede užina bogata proteinima, kako bi tijelo sagorelo više kalorija. Međutim, znanstvenici još nisu došli do podatka koliko bi točno proteina trebalo da se unese u organizam prije fizičke aktivnosti.

Hrana koja je bogata proteinima su bjelanca, maslac od kikirikija, grčki jogurt.

Primjer doručka koji sadrži 45 posto proteina, kao što je korišteno u studiji, izgledao bi ovako: jedno cijelo jaje i još dva bjelanjka, dva parčeta tosta s maslacem i sok od naranče.
Izvor:stvarukusa