Sok od lubenice za detoksikaciju i mršavljenje

Predstavljamo vam jedan od najboljih ljetnih sokova koji će vam od velike pomoći biti za detoksikaciju i mršavljenjesok od lubenice.
sok od lubenice za mrsavljenje i detoksikaciju
Ovaj prirodni sok od lubenice kombinirati dvije razlićite namirnice: lubenicu i ljute papričice(Kajenski papar). Potpuno osvježavajući sok, koji možete piti tokom vrućih dana a pomoće vašem zdravlju.

Zdravstvene prednosti sastojaka ovoga soka od lubenice

1. Lubenica
Lubenica osim što je odlična za gašenje žeđi, ujedno je i prirodni diuretik. Lubenica ublažava simptome nadutosti i izbaciva višak vode iz tijela, ujedno pruža hranjive tvari poput vitamina A i C. Vitamin C je dobro poznato antioksidans koji jača naš imunološki sustav, omogućujuć našem tijelu da se bori protiv infekcija i bolesti.
Lubenica sadrži likopen koji pomaže u borbi protiv raka. Sok od lubenice u ovome receptu će vam pomoći da unesete i L-citrulin, aminokiselinu koja će vas zaštitit od bolova u mišićima.
Nadalje, lubenica je još poznata kao odlično sredstvo za detoksikaciju i alkalizaciju organizma.
2. Ljuta papričica
Ljuta papričica (bilo koja ljuta papričica) će pokrenuti vaš metabolizam i pomoći da potrošite dodatne kalorije. Bogata je flavonoidima i karotenoidima koji će doprinjeti vašem zdravlju. Ljuta papričica sadrži i kapsaicin koji je poznat kao lijek protiv bolova, a ujedno će poboljšati funkciju vaših mišića. Ljuta papričica se koristi u nekim prirodnim pripravcima za lijekove, za osobe koje pate od reumatoidnog artritisa ili gihta. Ujedno ljuta paprićica podiže temperaturu tijela, što će povećati znojenje a svi znamo da je znojenje prirodan način čišćenja organizma od toksina i štetnih tvari.

Sok od lubenice za detoksikaciju i mršavljenje – Recept

Dobijete soka: 4 šolje
Vrijeme za pripremu: 5 minuta
Potrebni sastojci:
Pola lubenice srednje veličine izrezane na kvadrate
Sasvim malo ljute papričice – 1/8 kašikice(prstohvat)
Način pripreme soka od lubenice:
Sve sastojke stavite u blender i promješajte da dobijete sok.
Ulijte u čaše i stavite kocke leda na vrh
I uživajte u ovome soku od lubenice.