Trodnevna dijeta sa jabukama

Dijeta s jabukama jedna je od poznatijih dijeta, sigurna upravo zbog svog kratkog trajanja od tri dana i pozitivnih rezultata koje ima na zdravlje. Kako jabuke imaju minimalnu količinu kalorija, ovom dijetom u tri dana možete izgubiti i do tri kilograma, taman da stanete u onu sjajnu haljinu koja vam treba za zabavu.
dijeta sa jabukama

Kako funkcionira trodnevna dijeta s jabukama?

Kalij i voćne kiseline zadužene su za sagorijevanje kalorija, poboljšavanje metabolizma i regulaciju probave, glukoza održava šećer u krvi na pravom nivou, a jabuka prosječne veličine ima samo 90 kalorija.

Tijekom ove dijete nećete osjećati glad, a dajemo vam i mali savjet – jabuke samo dobro operite, nemojte ih ljuštiti jer se upravo u sloju tik ispod kože krije najviše korisnih nutrijenata koje jabuke imaju.

Evo i plana dijete kojeg bi trebalo da se držite

Prvi dan za doručak pojedite jedan komad integralnog kruha sa svježim kravljim sirom i tri kriške jabuke. Užina neka bude jedan keks i jedna jabuka, dok je ručak nešto obilniji – 140 grama ribe, jedna jabuka, jedna naranča i celer.

Popodnevna užina sastoji se od 85 grama kravljeg sira i jedne jabuke, a za večeru pripremite dva sendviča od raženog kruha sa sirom.

Drugi dan započnite doručkom od 30 grama zobene kaše, 130 ml mlijeka, žlicom grožđica i jednom jabukom, dok je za užinu na rasporedu jedna jabuka. Ručak je jedna palančinka od mlijeka i jaja, napunite je rendanom jabukom. Za popodnevnu užinu ovoga puta imate 80 grama nemasnog jogurta i pola jabuke, a večera se sastoji od 40 grama riže pomiješanih s pola banane i jednom jabukom.

Treći dan otvarate komadićem raženog kruha s tri žlice kravljeg sira i jabukom, a za užinu naribajte jednu jabuku u 140 grama jogurta i dodajte malo cimeta i sok jednog limuna. Za ručak se zasladite s 80 grama pečenih pilećih prsa s jednom jabukom, jednom slatkom crvenom paprikom i žlicom limunovog soka. Jabuka je i popodnevna užina, a dijetu završavate večerom, tj. salatom od dvije mrkve, jedne jabuke, žlice grožđica i 50 grama nemasnog sira.

Tijekom ta tri dana nemojte zaboraviti piti puno vode. Nakon dijete osjećat ćete se bolje i to zato što ćete stvarno biti lakši.