Uklonite celulit pomoću kućnih trikova

Vrijeme kratkih suknjica, šorceva i kupaćih kostima je iza nas, ali vi u svako doba godine očajavate nad celulitom? Niste jedine. Celulita se ne možete riješiti u kratkom vremenskom razdoblju jer ste ga dugo nakupljale, ali možete u većoj mjeri ublažiti njegovo manifestiranje – i to samo ako ćete njegovim glavnim neprijateljima (zdravoj prehrani, velikoj količini vode, obilju aerobnog vježbanja) pomoći još i domaćim anticelulitnim oblozima.
celulit obloge

Masaža kavom protiv celulita

Kava je – jer sadrži kofein koji potiče cirkulaciju – glavni sastojak anticelulitnih krema i preparata. Kofein potpomaže razgradnju masnih stanica koje stvaraju karakterističnu narančinu koru, pa potiče metabolizam i protok limfe, što smanjuje podbuhlost kože. Kavu u borbi protiv celulita možete upotrijebiti tako da gelu za tuširanje (koji po mogućnosti treba biti piling gel protiv celulita) dodate odgovarajuću količinu mljevene kave i sve promiješate.

Zatim mješavinu nanesete na pogođena područja i kružnim pokretima ih masirate barem nekoliko minuta. Sve zajedno isperite naizmjeničnim mlazovima vruće i hladne vode. Još učinkovitije će biti ako masažu izvodite masažnom rukavicom ili četkom.

Obloga s cimetom

Cimet pospješuje izlučivanje zaostalih otpadnih tvari iz kože i potkožja i tako smanjuje masne naslage. Upotrijebite ga na način da s mlijekom za tijelo (bilo bi najbolje da je i ono također protiv celulita) namažete bedra, a zatim na tu kremu obilno nanesete cimet.

Zatim bedra omotate folijom i ostavite da djeluje pola sata. Nakon toga foliju uklonite, a bedra isperete naizmjeničnim mlazovima hladne i vruće vode. Mirisat poput božićnog kolača, a krajnji cilj je svakako vrijedan malo neželjenih nuspojava.

Moćna glina

Glina je jedan od najboljih detoksikatora tijela jer za sebe vezuje otpadne tvari. Glini dodajte toliko vode da dobijete gustu smjesu. Vodu i glinu ne miješajte vi – neka glina sama upije vodu. Zatim smjesu nanesite na pogođena područja i sve zajedno omotajte folijom što će to područje još dodatno zagrijati.

Tako će djelotvornost biti veća. Nakon 15 minuta (i nikako ne više) foliju uklonite i isperite glinu najprije toplom vodom, a zatim nastavite mijenjajući mlazove vruće i hladne vode. Butine zatim grubo istrljajte ručnikom kako biste postigli bolju prokrvljenost i ishranu tkiva i namažite ih kremom protiv celulita.

Pored svih ovih obloga ne zaboravite na zdrav način života i svakodnevnu masažu pogođenih područja.
Izvor:metorpotal