Višak kože nakon mršavljenja

Mnoge osobe, nakon naglog gubitka kilograma imaju problem s viškom opuštene kože, koja predstavlja jednak estetski problem kao i pretjerana debljina.Osim što žene nakon poroda znaju da imaju taj problem, višak opuštene kože često se povezuje s nekontroliranim i naglim gubitkom kilograma nakon intenzivnih dijeta ili čak operativnih zahvata smanjenja želuca zbog pretjerane tjelesne težine.
visak koze nakon mrsavljenja

1. Vježbajte

Ni jedan trajan i potpuno zadovoljavajući rezultat se ne može postići bez vježbanja, a jedan od načina da učvrstite kožu je povećanje tonusa mišića dizanjem utega. Pri tome ne mislimo da morate postati svjetski prvaci kako biste popunili sve praznine, ali sigurno da se opuštena koža dosta može smanjiti povećanjem mišićne mase. Nemojte zaboraviti da je vježbanje dobro za organizma, pa će to smanjiti mogućnost od ponovnog debljanja, a zdravi sportski život će vam pružiti mnoge prednosti, a to je i zdravlje kože i njezinu bolju elastičnost.

2. Pijte mnogo vode

Svi znamo da koža voli vodu, a kako biste je održali zdravom i elastičnom, izbacili štetne toksine iz organizma i omogućili joj prirodan oporavak, morate konzumirati barem dvije litre dnevno, a ljeti i više.

3. Masaža

U problemu s viškom opuštene kože može dosta pomoći masaža, jer ona vraća elastičnost koži. Također, masaža na dnevnoj bazi će pomoći u razvoju mišića. Nabavite kreme i masažna ulja koja će pomoći vašoj koži kako bi se nahranila iznutra, što će pomoći u postizanju željenog rezultata. Ako na početku niste sigurni što trebate raditi, zatražite pomoć u salonima za njegu kože. Kasnije ćete i sami znati nastaviti tretmane kod kuće. Nabavite preparate bogate vitaminom E, zatim preparate na bazi glicerina, ulje od badema, kokosa, shea maslac. Tuširajte se samo s gelovima za tuširanje koje u sebi sadrže prirodna ulja.

4. Redovni pilinzi

Poznato je da se s pilingom kože uklanjaju površinske mrtve stanice, as tim se potiče i regeneracija kože. Dijelove tijela s viškom kože tretirajte laganim pilingom tri puta na tjedan, što će omogućiti brže obnavljanje kože, a pri tome i njeno lagano skupljanje. Nemojte zaboraviti nakon pilinga nanijeti hranjivu hidratantnu kremu.

5. Zdrava prehrana i dodaci prehrani

Hrana s malo zasićenih masnoća, šećera, zatim puno vitamina i minerala, pomoći će općem zdravlju tijela, ali i kože. Nabavite vitaminske dodatke prehrani posebno namijenjeni koži, što će dodatno pomoći zdravlju i bržoj regeneraciji kože. Jedite hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama, koje imaju poseban utjecaj na zdravlje kože, smanjuju kožne upalne procese i potiču njeno brže obavljanje.

Zapamtite da se radi o vrlo sporom procesu, a nekim ženama će zauvijek ostati taj višak kože. Međutim, ako ste već smršavjeli mnogo, znači da u sebi imate volju da se još malo potrudite oko vaše kože. Ovaj proces će vjerojatno biti i duži od samog gubitka kilograma, pa se naoružajte sa strpljenjem. Potražite pomoć u salonima ljepote ili kod dermatologa.
Izvor:zena