Vitaminski napitci poslije treninga

Ukoliko se bavite sportom i redovito trenirate, nutricionisti preporučuju da poslije napornih vježbi obavezno popiti ukusni vitaminski koktel, koji će pomoći da se brzo oporaviti i vratiti snagu.
vitaminski koktel

Pjena od meda, badema i mlijeka za regenaraciju

Ovaj koktel pomoći će vam da obnovite mišićna vlakna poslije zahtjevnih vježbi koje angažiraju mišiće određenog dijela tijela, kao što su biciklizam ili intenzivan akvabik. Poslije vježbanja organizmu su neophodni lako probavljivi proteini i šećeri.

Pomiješajte: 150 g mljevenih badema, 1,5 dl mlijeka, 50 g krem-sira, 2 žlice meda i žličicu prirodnog ekstrakta vanilije. Sve izmiksajte da dobijete pjenastu masu i popijte odmah

Mrkva i limun eliminiraju soli

Nakon napornog trčanja i aerobika tijekom kojih ste se pretjerano znojili, ovim napitkom potaknuti ćete rad bubrega i jetre i ubrzati izbacivanje toksina iz organizma.

Pomiješajte: 2 dl soka od mrkve i sok od jednog limuna. Dodajte kap-dvije esencijalnog ulja od grejpa i žličicu meda, pa sve dobro promiješajte da se med sasvim istopi.

Grejpfrut i protiv upale

Da biste spriječili upalu zglobova i mišića poslije napornih vježbi, ali i potaknuli proizvodnju kolagena u organizmu, pijte ovaj napitak:

Pomiješajte: sok od jednog grejpa, s pola žličice đumbira u prahu i žličicom meda. Dodajte vode po želji da malo razrijedite sok od grejpa i dobro promiješajte.
Izvor:Novosti