Vježbe koje jačaju kosti

Kosti čine osnovnu strukturu tijela, ali se, nažalost, vrlo često zanemaruju. Osim redovitog unosa kalcija, za njihovo jačanje pomoći će vam i ove vježbe
vjezbanje

Korištenje tijela kao tereta

Prilikom izvođenja ovih vježbi suprotstaviće vlastitu težinu gravitaciji, čime ćete ojačati svoje kosti. Igrajte, džogirajte, preskačite uže, radite aerobik … Međutim, ukoliko imate neku ozljedu ili bolujete od osteoporoze, potrebno je ublažiti trening. Hodajte vani ili unutra (na pokretnoj traci) i radite laganije vježbe.

Podizanje tereta

Ovo podrazumijeva da ćete pomoću svoje vlastite snage podignuti ili gurati težinu kako biste ojačali kosti. To može biti podizanje utega, vježbe s elastičnim rekvizitima, uporaba različitih sprava u teretani, pa čak i joga ili pilates. Naravno, prije nego što počnete s vježbanjem, potrebno je konzultirati stručnjaka.

Vježbe bez tlaka i udarca

Njima čete poboljšati ravnotežu i stav, što će doprinijeti i jačanju mišića i kostiju, a tlak i udarci koji nastaju tijekom standardnih vježbi su eliminirani, tako da ne postoji rizik od ozljede ili prijeloma kostiju. To mogu biti Tai Chi, neke vrste joge, određene borilačke vještine ili funkcionalne vježbe.
Izvor:super zena