Vježbe koje popravljaju raspoloženje

Pod stresom tijelo ne može opustiti, a čest simptom je nesanica i samim tim i pad imuniteta. Redovito vježbanje smanjuje stres i ublažava njegove negativne posljedice, a dovoljno je i pet minuta lakih vježbi na dan da biste se riješili viška negativne energije.
vjezbe za raspolozenje

Pet lakih i brzih vježbi za oslobađanje od stresa i popravljanje raspoloženja:

Vježba 1
Stanite pravo i ispravite leđa, podignite ruke iznad glave i sklopite ih. Držite ruke u tom položaju nekoliko sekundi i spustite ih do ramena. Postupak ponovite devet puta.

Vježba 2
Stojte pravo i lagano gornji dio tijela savijte udesno te ruke podignite iznad glave. Jednom rukom uhvatite drugu oko zgloba i istegnite se devet puta. Ponovite postupak tako da se savijete ulijevo.

Vježba 3
Raširite ruke najviše što možete i duboko udahnite, pa kod izdisaja skupite ruke ispred sebe. Postupak ponovite devet puta.

Vježba 4
Isprepletite šake iznad glave i istegnite se. Potom spustite prednji dio tijela i glavu do koljena, s time da su ruke iznad tijela. Ponovite postupak tri do devet puta.

Vježba 5
Stavite lijevu ruku na srce, a desnu na trbuh i osluškujte tijelo. Dišite duboko i opustite se. Sve ove vježbe jačaju imunitet, potiču cirkulaciju i probavu i djeluju umirujuće.
Izvor:super zena