Vježbe za cijelo tijelo koje jačaju srce

Ponavljajte svaku vježbu oko minutu prije premještanja na sljedeću.
zena vjezba

Skok s prekriženim rukama

Stanite uspravo, skupite noge, i raširite ruke, tako da vaše tijelo formira slovo “T”. Napravite skok tako što ćete noge raširiti u stranu iu isto vrijeme ukrstiti ispružene ruke (u visini grudi), a sljedećim skokom vratiti u prethodni položaj. Ruke bi trebalo da ukrste naizmjenično – lijevu preko desne, a tijekom sljedećeg skoka desnu preko lijeve.
Ova vježba dobra je za rad srca i oblikovanje ruku i nogu.

Formiranje križa utezima

Uzmite u obje ruke utege od po 1-2 kg i stanite uspravno, s raširenim nogama. Povucite ramena natrag dok utege dižete sa strane, dlanovima prema zemlji, ukrstite ruke dvaput u visini grudi (lijeva preko desne, pa desna preko lijeve), razdvojite ih blago ih dižući gore (u visini glave), a zatim ih spustite dolje, u prvobitan položaj.
Ova vježba odlična je za ramena i trbušnjake.

Bumerang

Uzmite u obje ruke utege od po 1-2 kg i stanite uspravno, šireći noge na razdaljinu koja je nešto duža od širine vaših ramena. Ispružite ruke u visini grudi, dlanovima ka zemlji, postavite ih u paralelan položaj i tako ispružene ih spuštajte ka vanjskoj strani desne butine dok savijate noge u blagi čučanj, vratite se u prethodni položaj i ponovite pokret, ovog puta usmjeren ka lijevoj butini.
Ova vježba dobra je za rad srca i oblikovanje ruku i nogu.

Skok s utezima

Uzmite u svaku ruku uteg od po 1-2 kg i stanite uspravno, skupite noge i savijajući laktove podignite utege prvo do visine grudi, a onda iznad glave ispravljajući ruke, vratiti ih u visinu grudi savijajući laktove, a odmah zatim napravite skok podižući utege sa strane iznad glave, ovog puta s dlanovima ispruženim naprijed.
Ova vježba dobra je za rad srca, ramena, i oblikovanje ruku i nogu.

Dizanje utega u visini grudi

Uzmite obje ruke utege od po 1-2 kg i stanite uspravno. Skupite noge, savijte oba lakta pod kutom od 90 stupnjeva u visini grudi tako da su dlanovi okrenuti jedan drugom i razdvojite ruke na stranu dok vaši dlanovi ne budu okrenuti naprijed. Vratite ruke u prethodni položaj (ne spuštajući ih) i ponavljajte vježbu.
Ova vježba odlična je za leđa, prsa i ramena.

Pljeskanje po ramenima

Stanite u položaj sličan onom za sklekove (trbuh okrenut ka zemlji, tijelo ispravljeno, ruke ispružene) i ostanite u tom položaju naizmjenično podižući lijevu ruku, pljeskajući desno rame i obrnuto.
Ova vježba odlična je za mišiće abdomena, ruke i noge.

Legionari (Burpees)

Stanite u stojeći stav. Iz stojećeg stava čučnite i postavite dlanove ispred stopala malo šire od širine ramena, bez prekida pokreta odbacite stopala unatrag u položaj za sklek, učiniti sklek, trzaja vratite stopala do pozicije čučnja i ustanite.
Ova vježba odlična je za rad srca, ramena i oblikovanje ruku i nogu.

Skok-čučanj

Stanite u stojeći stav, raširite noge na širinu vaših ramena i savijte ih pomičući koljena unatrag, spustite stražnjicu dolje i, dok se uspravljate, zamahnite rukama praveći skok.
Ova vježba odlična je za rad srca i oblikovanje mišića nogu i stražnjice.

Boksovanje

Stanite uspravno šireći noge na razdaljinu koja je nešto duža od širine vaših ramena, podignite pesnice na visinu grudi, i izvodite udarce naizmjenično lijevom i desnom rukom.
Ova vježba odlična je za mišiće abdomena i ruke.

Položaj za sklek s utezima

Stanite u položaj za sklek i postavite utege pored svake ruke. Uzmi prvo lijevom rukom jedan uteg oslanjajući se na desnu, podignite prvo uteg do visine grudi (ruke trebaju su zabačene straga), zatim ka stropu, pa ga spustite dolje. Ponovite postupak, ovog puta s desnom rukom.
Ova vježba odlična je za mišiće abdomena, leđa i ramena.
Izvor:super zena