Voda i limun za vitkost i jak imunitet

Ovaj napitak od limuna, koji bi trebalo da bude sobne temperature, bogat je vitaminom C i jača imunitet, a pomaže i tijelu da se bori s prehladama.
voda i limun
Pored toga, nutricionisti kažu da vitamin C iz limuna pomaže tijelu da apsorbira željezo, posebno ono koje nalazimo u namirnicama koje nisu životinjskog podrijetla.

Sok limuna sličan je strukturi želučanih sokova i ima pozitivan učinak na gastroenterološki trakt, tako što potiče njihovo izlučivanje. Dobar je i protiv žgaravice i nadutosti.

Limun pomaže i u borbi protiv starenja kože. Antioksidansi iz limuna bore se protiv slobodnih radikala koji uzrokuju starenje kože. Vitamin C iz limuna pomaže u izgradnji kolagena koji drži bore pod kontrolom.

Ovaj citrus sadrži i pektin koji stvara osjećaj sitosti. Limunov sok djeluje i kao diuretik, potiče proizvodnju urina, čisti urinarni trakt. Osim toga, smanjuje mogućnost zatvora.

Antiseptička svojstva limuna ubijaju sve loše bakterije u ustima i djeluju dezinfekcijsko. Čaša limuna i vode umjesto jutarnje kave znatno je zdravija.

Mlaka voda s limunom štiti zdravlje, umanjuje stres i depresiju, a osim toga sadrži vitamin P koji povoljno djeluje na prokrvljenost kapilara i općenito prokrvljenost organizama. Osim što pomaže kod zacjeljivanja rana, limunski napitak dobar je i za zdravlje kostiju, tkiva, hrskavice, a smiruje i upalne procese.
Izvor:Novosti