Zdrava hrana koja topi kilograme

Ukoliko želite smršavjeti, bilo bi poželjno znati koja hrana sagorijeva masti i dobra je za gubitak kilograma. Nema potrebe da se izgladnjujete i budete na strogoj dijeti, ali brojenje kalorija svakako pomaže. Evo nekih namirnica koje će vam pomoći u gubitku kilograma.
cimet

1. Riba

Dvije odlične namirnice za sagorijevanje masti su losos i tuna. Ove ribe su bogate proteinima i masnim kiselinama koje čine osnovu sagorijevanja masti. Pokušajte najmanje tri puta tjedno jedete ovu ribu s povrćem kao dodatkom.

2. Jaja

Prepuna vitamina B12, jaja će razbiti masti prije nego što i trepnete. Dobro, možda ne toliko brzo, ali su svakako učinkovita u tome. Jedite ih tri do četiri puta tjedno.

3. Svježe voće i povrće

Svi znaju da je svježe voće i povrće vrlo zdravo, ali koliko ljudi ga zapravo jede? Otvoriti konzervu ili zamrznutu kesicu je mnogo lakše od pranja, skladištenja i pripreme svježih namirnica. Međutim, sve se to isplati. Ukoliko tijekom dana više puta pojedete neko voće ili povrće, primijetit ćete veliku promjenu u kilaži, kosi i izgledu kože.

4. Cimet

Cimet je vrlo moćan mali začin. Vrlo je koristan i to je nešto što svaka žena koja pokušava smršaviti treba imati u svom špajzu. Samo jedna četvrtina žličice cimeta pomaže metabolizmu da radi dvadeset puta brže nego ranije. On također snižava i razinu šećera u krvi.

5. Integralne žitarice

Svima je potrebno malo vlakana i to nije iznimka ni kada želite izgubiti kilograme. Hrana bogata vlaknima pomaže vašem organizmu da se očisti i pročišćava krvotok. Integralne žitarice su vrlo dobar izvor vlakana i trudite se da ih jedete četiri do pet puta tjedno.

6. Maslinovo ulje

Jeste li znali da su vašem tijelu zapravo neophodne masti? Postoji samo nekoliko dobrih masti. Ekstra djevičansko maslinovo ulje je bogato dobrim mastima koje će održati vašu prehranu izbalansiranom i pomoći vam u sagorijevanju masti. Dovoljna je jedna žličica tjedno.

Prilikom gubljenja kilograma ne pribjegavajte očajničkim mjerama. Hranite se zdravo i na taj način ćete ne samo izgubiti koligrame nego i poboljšati zdravlje.
Izvor:superzena