Zdrava večera uz ove savjete

Treba imati na umu da bi večera ipak trebao biti najmanji obrok. Vodite se mantrom: doručkujte kao kralj, ručajte kao normalna osoba, večerajte kao prosjak. Međutim, ako tijekom dana niste dovoljno jeli, priuštite si obilniju večeru.
zdrava vecera

Ideja br. 1: Salata

Napravite sebi zdravu salatu tako da kao bazu koristiti zelenisa – špinat, rukolu ili zelenu salatu. Potom dodajte paradajz, krastavac, papriku, luk ili neko drugo povrće po želji. Možete dodati malo sira, koštunjavog voća ili sjemenki. Kao dresing koristiti maslinovo ulje i sok od limuna.

Ideja br. 2: Jaja

Činjenica je da se organizam bolje nosi s ugljikohidratima prije podne, a sa proteinima poslije podne i navečer. Belanca su skoro čisti proteini. Skuhajte sebi jaja ili napravite kajganu s povrćem.

Ideja br. 3: Jogurt sa bobičastim voćem

Ovo se odnosi na pravi jogurt s pravim voćem, a ne na kupovni voćni jogurt. Odlučite se za neku zdravu verziju jogurta (onu s manjim udjelom masti) i dodajte u njega voće po želji – najbolje je da se odlučite za jagode, maline, borovnice ili grožđe, a držite se podalje od, primjerice, banana.

Ideja br. 4: Bijelo meso ili riba

Bijelo meso ili ribu jedite u kombinaciji s kuhanim ili svježim povrćem. Izbjegavajte kalorične dodatke i preljeve i sve što unesete u sebe organizam će moći iskoristiti na najbolji mogući način.

Ideja br. 5: Pasta

Ono što najviše kalorija dodaje pasti jesu teški sirevi i vrhnja koji se koriste kao preljevi. Kako bi vaša pasta bila što zdravija, koristite integralnu tjesteninu koju ćete pomiješati sa zdravim uljem, tunom, povrćem i malo maslina.
Izvor:super zena