Zdrave namirnice koje tope celulit

Pravilnom prehranom možete znatno ublažiti celulit, au kombinaciji s fizičkom aktivnošću i da ga potpuno eliminirati. Nije potrebno da držite dijete i da se izgladnjujete, jer i mršave djevojke imaju ovaj problem, već je bitno da u jelovnik uvrstite prave namirnice.
hrana protiv celulita
Izbjegavajte mesne prerađevine i namirnice koje sadrže visok postotak masti i soli. Ako ne možete bez crvenog mesa, izbjegavajte da ga pržite, već ga kuhajte ili grilujte na roštilju.

Svakodnevno jedite ribu i morske plodove.

Jaja jedite tvrdo kuhana, nikako kao kajganu ili “oko”, koja se pripremaju na ulju.

Izbjegavajte slane i kalorične sireve kao što je feta, umjesto nje i kačkavalja jedite mladi sir od kozjeg i kravljeg mlijeka.

Povrće konzumirajte u svježem stanju ili ga kratko pripremite na pari, jer dugim kuhanjem gubi dragocjene sastojke.

Salate začinjavajte svježim začinskim biljkama (bosiljkom, peršinom, metvicom, koprom, ružmarinom …), maslinovim uljem i limunovim sokom umjesto octa.

Zaboravite na šlag, slatko vrhnje i poslastice koje su bazirane na njima, jedite voćne salate za desert, poslastice s medom, sutlijaš, griz …

Potpuno izbacite kupovne sokove iz upotrebe, gazirane i negazirane. Što češće pijte napitke od svježe cijeđenog voća i povrća koji su zdravi i bogati voćnim šećerima, mineralima i vitaminima.

Protiv celulita se osobito preporučuje celer, mrkva i rajčica.

Jedite svaki dan u približno isto vrijeme, doručkujte sporije i dobro prožvačite svaki zalogaj.
Izvor:b92