Zdravo voće koje topi kilograme

Većina voća sadrži prekomjernu količinu prirodnog šećera koji se vrlo brzo pretvara u masti. Međutim, postoje i određene vrste voća koje pomažu sagorijevanje masti i kalorija, a njihov svakodnevni unos može pomoći u mršavljenju. Evo o kom voću je riječ …
limun voce

Avokado

Avokado sadrži veće količine omega-9 masnih kiselina, te ubrzava pretvaranje masti u energiju i poboljšava metabolizam.

Limun

Održavanje zdravlja jetre imperativ je za sposobnost organizma da obrađuje i sagorijeva masti, jer je jetra jedan od organa koji je odgovoran za ove funkcije. Tu na scenu stupa limun: on pomaže detoksikaciju jetre, čime se održava njeno zdravlje. Pored toga, limun ima i mnogobrojne koristi za cjelokupno zdravlje.

Kokos

Kokos je bogat trigliceridima srednjeg lanca koji povećavaju stopu metabolizma jetre i do 30 posto. Pored toga, on je i vrlo zasitan, pa je manja vjerojatnost da ćete posegnuti za nezdravim grickalicama.

Grejpfrut

Veliki broj istraživanja potvrđuje da je grejp odlično voće za sve koji žele riješiti suvišnih kilograma. Jedno od tih istraživanja pokazuje da su žene koje su svakodnevno jele grejp za trinaest mjeseci uspjele izgubiti deset kilograma i to bez nekih većih promjena u prehrani i načinu života.

Rajčica

Iako je povrće, rajčica je pun C vitamina i likopena, te stimulira proizvodnju aminokiseline poznate pod nazivom karnitin. Istraživanja pokazuju da karnitin ubrzava sposobnost organizma da sagorijeva masti i to za jednu tećinu.
Izvor:still