Zdravstvene prednosti dubokog disanja

Tijekom napornog i stresnog dana umjesto priželjkivanja odmora i plaže samo zastanite i duboko udahnite! Ovo je prirodan i jednostavan način da se brinete o sebi i svom zdravlju. Pročitajte koje su to sve dobrobiti dubokog disanja
duboko disanje

Detoksikacija

Ljudsko tijelo je nevjerojatna “stroj”. Može se samostalno izliječiti, ali samo ako znate prave načine. Istraživanja pokazuju da 70 posto toksina koje unosimo svakodnevno možemo izbaciti dubokim disanjem.

Smanjuje tenziju

Jeste li ikada osjetili leptiriće u trbuhu tijekom kaotičnog dana na poslu? Ne, razlog tome nije simpatični kolega već stres. U trenucima stresa i bijesa sve što vam je potrebno jest par dubokih udisaja.

Utječe na trbušne mišiće

Ako na pravi način, duboko disanje može biti odlična vježba za vaše trbušne mišiće. Predstavlja svojevrsnu masažu unutarnjih organa i pomaže probavnom traktu.

Bore

Vjerovali ili ne, mnogi kozmetički poznavaoci tvrde da je duboko disanje najbolji anti-age metoda. Budući da opušta facijalne mišiće, duboko disanje sprječava prijevremeni nastanak bora. Upravo je i to jedan od razloga zašto se mnoge holivudske zvijezde okreću Jogi.

Poboljšava zdravlje

Dodajući još kisika u svoj krvotok poboljšat živčani sustav i moždanu aktivnost. Ne moramo spominjati da više nego pozitivno utječe i na pluća i srce.

Bolje mislimo

Dubokim disanjem dolazite u vezu sa sobom. Imat ćete bolju koncentraciju, više vremena i manje ćete se stresirati.

Bolje držanje

Kada osjetite da ste se pogrbio udahnite duboko i ispravite kralježnicu. Ne samo da ćete jačati leđne mišiće već stalno uvježbavati nešto što će vam kasnije postati zdrava navika.
Izvor:super zena